Politiikka

Nalle Wahlroos: Ei työtä ilman teollisuutta eikä teollisuutta ilman joustavampia työehtoja

Björn Wahlroos houkuttelisi Suomeen investointeja alentamalla veroja, myymällä valtion pörssiosakkeita ja lisäämällä paikallista sopimista. "Yleissitovuus on lähes varmasti perustuslain vastainen."
Kari Salonen
"Siellä on kaksi fasaania ja kaksi naakkaa", Björn Wahlroos sanoo katsellen kartanonsa ikkunasta Sinisessä förmaakissa eli salongissa. Hän sanoo viettävänsä "liian vähän" aikaa Suomessa. Tilaa hoitaa pehtoori ja tusinan verran muuta työntekijää. ”Puuta olen joskus myynyt itsekin, mutta siitä on aikaa”.

Aurinko paistaa, linnut laulavat ja itse Björn "Nalle" Wahlroos kiertelee kartanonsa pihapiirissä häärivän työväkensä luona. Yksi joukko vaihtaa konehalliin vuotavaa tiilikattoa peltiseen, ja tilan pitkäaikainen pehtoori Kari Ehrnroothkin saa ohimennen ohjeensa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hallitus löysi budjettiriihessä yhden yritystuen, joka voidaan poistaa – kuljetusalan SKAL ei pidä sitä edes yritystukena ja on järkyttynyt

Perussuomalaiset kansanedustajat: Hallitus ajaa maataloutta alas

Öljyn hinta vaikuttaa Venäjään enemmän kuin talouspakotteet, arvioi Suomen Pankin asiantuntija