Politiikka

Brexit voi haukata suuren siivun Suomen EU-puheenjohtajuuden teemoista: "Suomelta odotetaan tehokasta asioiden hoitamista"

Suomi nostaa EU-kautensa kärjikseen EU:n sisämarkkinat ja kilpailukyvyn, turvallisuuden ja puolustusyhteystyön vahvistamisen ja oikeusvaltiotoimet.
Seppo Samuli
Uuden komission nimityksen yhteydessä sovitaan komission prioriteetit seuraaviksi viideksi vuodeksi. Suomi osallistuu työhön mukaan.

Suomi hyppää maanantaina alkavalla EU-neuvoston puheenjohtajuuskaudellaan suuriin saappaisiin. Uusia lainsäädäntöesityksiä ei komissiolta enää tule, mutta Suomen tulee viedä eteenpäin suuria – koko unionille tärkeitä – hankkeita mukaan lukien seuraavan seitsemän vuoden rahoituksen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"On selityksen paikka" — MTK ihmettelee, minne hävisivät ruokaviennin rahat Lintilän budjettiesityksestä

Perussuomalaisten Riikka Purra on ollut kasvissyöjä jo 20 vuotta: "Ihmiset kannattaa tutustuttaa kasviksiin tekemällä huippuhyvää kasvisruokaa"

Suomen Venäjä-suhteissa jatkuvuus säilyy avainsanana