EU:n maatalouspolitiikka menossa Suomelle oikeaan suuntaan – Rahoituksesta odotetaan kuitenkin ehdotettua parempaa ratkaisua - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Politiikka

EU:n maatalouspolitiikka menossa Suomelle oikeaan suuntaan – Rahoituksesta odotetaan kuitenkin ehdotettua parempaa ratkaisua

Maatalousuudistusta sorvataan nyt Suomen johdolla. Vielä on kuitenkin monta mutkaa matkassa ennen kuin se on kokonaan valmis.
Juha ROININEN / EUP-IMAGES
Viljelijät toivovat maatalousuudistukselta ennen kaikkea vakautta ja sitä, että byrokratia vähenee, Suomen EU-edustustossa työskentelevä Kari Valonen uskoo.

Suomen EU-neuvoston puheenjohtajuutta on takana jo kaksi viikkoa. Suomi johtaa puolen vuoden kautensa ajan myös maatalouden erityiskomiteaa, jossa keskustellaan EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (cap) suunnasta.

Kokouksia johtaa ulkoministeriön palveluksessa oleva maatalousneuvos Kari Valonen, joka on ollut sorvaamassa maatalousasioita jo edellisillä puheenjohtajuuskausilla.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

"Jos museoon laitetaan rahaa 60 miljoonaa ja koko Suomen maatalouden kehittämiseen 70 miljoonaa, niin tuntuuhan siinä epäsuhta olevan"

Keskustan puoluesihteeri Pirkkalainen: "Keskusta tarjoutunut maksamaan Katri Kulmunin esiintymiskoulutukset" – Kulmuni maksaa koulutukset kuitenkin itse

Ex-ministeri Korkeaoja: Ministeriö maksoi esiintymisvalmennukseni – Kulmunin ei pitäisi maksaa laskua itse

MTK:n Wallin: Lisätalousarvio ei vastaa Hetemäen raporttiin – "Koko valtakunnan toimintaedellytykset on unohdettu monelta osin"