Politiikka

EU:n maatalouspolitiikka menossa Suomelle oikeaan suuntaan – Rahoituksesta odotetaan kuitenkin ehdotettua parempaa ratkaisua

Maatalousuudistusta sorvataan nyt Suomen johdolla. Vielä on kuitenkin monta mutkaa matkassa ennen kuin se on kokonaan valmis.
Juha ROININEN / EUP-IMAGES
Viljelijät toivovat maatalousuudistukselta ennen kaikkea vakautta ja sitä, että byrokratia vähenee, Suomen EU-edustustossa työskentelevä Kari Valonen uskoo.

Suomen EU-neuvoston puheenjohtajuutta on takana jo kaksi viikkoa. Suomi johtaa puolen vuoden kautensa ajan myös maatalouden erityiskomiteaa, jossa keskustellaan EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (cap) suunnasta.

Kokouksia johtaa ulkoministeriön palveluksessa oleva maatalousneuvos Kari Valonen, joka on ollut sorvaamassa maatalousasioita jo edellisillä puheenjohtajuuskausilla.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

EU:n maatalousministerit tiistaina Suomeen – "peltomaan hiilensidonta on kuin savusaunan lämmittämistä"

Mika Lintilä toiminut tiistaina tuhat päivää ministerinä

Riikka Slunga-Poutsalo: Hallitus pakottaa kunnat nostamaan veroja – nykyinen verokanta ei riitä ratahankkeisiin tai päivähoidon ja peruskoulun pidennyksiin