Politiikka

Keskustelu aluekehittämisen varojen uudelleenjaosta voi hankaloittaa neuvottelua tulevaisuudessa – pohjoisessa varoja ei suostuta jakamaan asukasperusteisesti

"Olemme valmiita palaamaan pöytään, jos kaikki tunnustavat, että EU on myöntänyt rahaa tiettyihin tarkoituksiin ja siihen tarkoitukseen ne tulee käyttää", pohjoisen maakuntien johtajat toteavat.
Pekka Fali
Kasvua voi tarkastella Mika Riipin mukaan eri tavoin. Yli 70 prosenttia Suomeen suunnitelluista suurista investoinneista toteutuu pohjoisessa kaivos- ja biotuotealalla.

Aluekehitysrahat ovat herättäneet viime päivinä paljon keskustelua.

Lapin Liiton maakuntajohtaja Mika Riipi kommentoi tämän hetkisen keskustelun olleen tarkoituksellista riidan haastamista.

Toteutuessaan annetut ehdotukset rakennerahastojen varojen siirtämisestä Itä- ja Pohjois-Suomesta kasvukeskuksiin murtaisivat Riipin mukaan koko EU:n koheesiopolitiikan ideaa.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 2 viikkoa 0 €
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

EU:n maatalousministerit tiistaina Suomeen – "peltomaan hiilensidonta on kuin savusaunan lämmittämistä"

Mika Lintilä toiminut tiistaina tuhat päivää ministerinä

Riikka Slunga-Poutsalo: Hallitus pakottaa kunnat nostamaan veroja – nykyinen verokanta ei riitä ratahankkeisiin tai päivähoidon ja peruskoulun pidennyksiin