Suomen tuleva EU-komissaari Jutta Urpilainen: Taloudellinen tuki taantuville alueille voisi ehkäistä nationalismin nousua - Politiikka - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Politiikka

Suomen tuleva EU-komissaari Jutta Urpilainen: Taloudellinen tuki taantuville alueille voisi ehkäistä nationalismin nousua

Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen on optimisti. Hän uskoo, että SDP menestyy tukeutumalla puolueen kansainväliseen aatepohjaan.
Kari Salonen
Suomen komissaariehdokas Jutta Urpilainen (sd.) on kotoisin Keski-Pohjanmaalta. Hänen mukaansa elämän peruspilarit ovat murtumassa monilla paikkakunnilla teollisen murroksen ja teknologisen kehityksen vuoksi.

Jutta Urpilainen hahmottaa 2010-luvun kriisien vuosikymmenenä. Eurokriisiä seurasi maahanmuuttokriisi, terrori-iskujen aikaansaama turvallisuuskriisi ja EU:n arvokriisi.

Hänen mukaansa kriisien vuosikymmenen seurauksena ihmiset ovat lähteneet kannattamaan nationalistisia ja oikeistopopulistisia puolueita.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Helsingin kokoomusnuoret tyrmää kansanedustajien puheet turkistarhauksen tuesta — “Turkistarhauksen tukemisen ehdottaminen osoittaa huonoa harkintaa"

Työryhmä nostaisi suostumuksen puutteen raiskauksen tunnusmerkiksi

Ohisalo Ylellä: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille kaavaillut jalkapannat eivät toteudu

Paavo Väyrynen tukee Katri Kulmunin uudelleenvalintaa keskustan puheenjohtajaksi – "Annika Saarikon näytöt eivät vakuuta"