Politiikka

EU:n aluetukirahat jaetaan uudelleen – elinkeinoministeri Kulmuni toivoo maakunnilta kompromissia: "Sieltä löytyy se paras asiantuntemus"

EU-komission antaman esityksen mukaisesti Suomi saisi viitisen prosenttia enemmän aluetukirahoja seuraavalla ohjelmakaudella.
Jaana Kankaanpää
Elinkeinoministeri Katri Kulmunin (kesk.) mukaan EU:n aluekehitysrahojen lisäksi myös muun muassa yliopistojen tutkimus- ja kehitysrahoituksella on suuri merkitys aluepolitiikassa.

Elinkeinoministeri Katri Kulmuni (kesk.) on lähestynyt Suomen maakuntajohtajia toiveella, että maakunnat voisivat tuoda ministeriöön oman kompromissiesityksensä EU:n aluetukien jaosta.

Suomen maakunnat ovat tehneet kahden edellisen ohjelmakauden osalta yhteisen esityksensä työ- ja elinkeinoministeriölle, jonka pohjalta aluetukien jaossa on edetty.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"On ollut tosi vaikea tilanne jo niin pitkään" – Madridissa valmistaudutaan ilmastokokouksen loppuistuntoon

Presidentti Sauli Niinistö rauhoitteli Ylen kyselytunnilla maidon- ja lihantuottajien huolia: "En minä näkisi nyt valtavan synkkänä kenenkään maataloustuottajan kohtaloa"

"Taas heräsi epäilys, onko EU menettämässä järkensä" – MTK:n Juha Marttila: "Green Dealin toteutus ontuu jo lähtötelineissä"