Politiikka

Huomenna Brysselissä saattaa selvitä, mille tasolle maataloustuet keikahtavat – MTK vaatii lisärahoitusta: "Jokainen euro merkitsee"

MTK toivoo unionin rahoitusneuvotteluiden ratkeavan mahdollisimman pian, jotta yhteisen maatalouspolitiikan cap-uudistus voisi edetä.
Kari Salonen
Juha Marttila.

Neuvottelut EU:n yli tuhannen miljardin budjetista käynnistyvät huomenna torstaina, kun johtajat kokoontuvat parsimaan kokoon vuosien 2021–2027 budjettia.

Pohjana neuvotteluille on Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin esitys.

Michelin ehdotus EU:n monivuotisen budjetin kokonaistasoksi on 1 094 miljardia euroa. Suomi tavoittelee tätä maltillisempaa budjettia.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Lehden tilaaja, ota digi käyttöön.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Maaseudulla asuvista moni kokee maksavansa liikaa Yle-veroa – "Yllättää, että pääkaupunkiseudulla tyytyväisyys on selvästi suurempaa kuin muualla maassa", hallintoneuvoston Arto Satonen sanoo

"Pihassa on auto, jonka olen valmis vaihtamaan halvempaan" – valjakkoyrittäjien talvi on epävarma, ennen koronaa huskysafarit olivat kasvuala

Matti Apunen valittiin Ylen hallituksen puheenjohtajaksi

Sote-valiokunta rajoittaisi yökerhojen asiakasmäärää enemmän kuin ruokaravintoloiden