Politiikka

Timo Soini: "Emme voi katsoa sivusta, kun suomalainen maatalouselinkeino kuihtuu"

Soini uskoo, että perussuomalaisten kädenjälki hallituksessa näkyy. "Se on nyt huomattu."
Kari Salonen
Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

Perussuomalaisten puheenjohtaja ja ulkoministeri Timo Soini luotaa MT:n vieraskolumnissaan katseensa syksyn budjettiriiheen.

"Tänä syksynä valmistuu tämän hallituksen toinen budjetti. Ensimmäistä ei ole vielä eletty kokonaista vuottakaan. Tilinpäätöstä ei vielä ole. Edellisten hallitusten jälkien siivoaminen vie kauemmin", Soini kirjoittaa.

Hän korostaa, että perussuomalaiset on saanut paljon aikaan jo nyt.

"Perussuomalaisten kädenjälki näkyy. Se on nyt huomattu. Olemme saaneet läpi sellaisia asioita, jotka aivan varmasti olisivat ilman perussuomalaisia jääneet toteuttamatta. Sellaisia, joita viime vaalikausina ei ole Suomessa nähty. Takuueläke, omaishoitajat, työttömyystuet ja vaikka mitä muita."

Maatalousasiat otetaan esille lisäbudjetissa.

"Siinä on otettava esille maatalouden ahdinko. Lisää tukea kaikille ei ole kuitenkaan aina se tehokkain tapa. Tuet valuvat helposti muualle kuin sinne, missä niitä todella tarvittaisiin", Soini kertoo.

"On löydettävä ratkaisuja, jotka tukevat nimenomaan pienyrittäjiä, niitä, jotka sitä jokapäiväiseen selviytymiseen tarvitsevat. Emme voi katsoa sivusta, kun suomalainen maatalouselinkeino kuihtuu. Suomalainen tuotanto on myös huoltovarmuuskysymys."

Hän lupaa, ettei leikkaaminen jatku. "Hankalimmat päätökset pitäisi olla tehty."

Lue koko vieraskolumni

Lue lisää:

Yle: Keskusta suurin puolue, kokoomus tippui kolmanneksi

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Vihreät noussee lähivuosina suurimmaksi

Jussi Halla-aho tietää, kuinka tärkeitä mielikuvat ovat politiikassa – Tampereen puoluekokouksessa PS onnistui vahvistamaan omaansa

Keskusta huippuluvuista rökäletappioon