Politiikka

Veturinkuljettajien työnseisaus jatkuu, liitot lupasivat tukitoimia

Politiikka 15.08.2017

Veturinkuljettajien mielenilmaus on vastalause hallituksen uudistukselle, jossa rautateiden henkilöliikenne on tarkoitus avata vaiheittain kilpailulle


Veturinkuljettajien mielenilmaus on vastalause hallituksen uudistukselle, jossa rautateiden henkilöliikenne on tarkoitus avata vaiheittain kilpailulle vuoteen 2026 mennessä. LEHTIKUVA / Timo Jaakonaho

Veturinkuljettajien työnseisaus jatkuu tänään koko päivän. Työnseisauksen on määrä loppua puoliltaöin.

Vielä eilen mielenilmauksen vaikutukset olivat varsin vähäisiä. Bussiyhtiöiden mukaan tilaa busseissa riitti, ja taksien liikenne sujui normaalisti. Maantielläkään ei nähty pelättyjä ruuhkasumia.

Veturinkuljettajien mielenilmaus on vastalause hallituksen uudistukselle, jossa rautateiden henkilöliikenne on tarkoitus avata vaiheittain kilpailulle vuoteen 2026 mennessä.

Seitsemän kuljetusalan liittoa ilmoitti eilen olevansa tarvittaessa valmiita päättämään toimista, joilla liikenne- ja viestintäministeriö sekä hallitus saadaan luopumaan suunnitelmista VR:n pilkkomiseksi.

Toimia ei eilen yksilöity tarkemmin.

Kuljetusliitot eivät liittyneet maanantaina alkaneeseen mielenilmaukseen. Ne ovat kuitenkin valmiita toimiin, jos muutosta suunnitelmiin ei tule.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT