Politiikka

Vihreiden johto lyttää Vartian lomituspuheet: “Järjestelmä uudistettava joustavammaksi viljelijöille”

Politiikka 31.05.2016

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja varapuheenjohtaja Touko Aalto luonnehtivat Vartian ulostuloa yksityisajatteluksi.


Markku Vuorikari
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on korostanut maaseudun merkitystä kaupunkien kestävälle kehitykselle muun muassa MTK:n tilaisuuksissa.

Vihreiden kansanedustaja Antero Vartia linjasi HS:n mielipidekirjoituksessaan ekonomisti Mikko Kiesiläisen kanssa, että valtion lomituspalvelut pitäisi lopettaa.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö ja varapuheenjohtaja Touko Aalto kertovat Vartian kannan olevan yksityisajattelua.

"Ei ole vihreiden linja. Lomitusjärjestelmää pitäisi kyllä uudistaa joustavammaksi viljelijöille", Niinistö linjaa Twitterissä.

"Terveisiä Petäjäveden traktoriesittelystä. Ja ei ole puolueen linja. Yksityisajattelua", Aalto kirjoittaa.

Hän ei kuitenkaan halua lähteä suitsimaan Vartian kannanottoja, vaan muistuttaa, että jokaisella on oikeus myös omiin mielipiteisiin.

Niinistö korosti maaseudun elinvoiman merkitystä puheessaan Vihreiden puoluekokouksessa toissa viikolla.

"Meille vihreille kaupungit ja maaseutu ovat yhtä lailla osa tämän hienon maan tarinaa. Me haluamme, että kaupunkeja rakennetaan kestäviksi uusilla liikenneratkaisuilla, uusiutuvalla energialla ja lähiruualla", Niinistö painotti.

"Näin luodaan samalla työtä myös maaseudun uusille tuotteille ja menestykselle."

Lue lisää:

Vihreiden Vartia vaatii valtion lomituspalveluiden lopettamista: “Muut yrittäjät joutuvat maksamaan lomasijaisensa itse”

Lomitusko turhaa? Mielensä pahoittanut viljelijä kutsuu puoluetoveri Vartian kylään

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT