Politiikka

Ydinvoiman kannatus kääntyi keväällä kasvuun – Olkiluoto 3 valmistumassa

Politiikka 20.04.2017

Energiateollisuuden TNS Gallupilla teettämässä kyselyssä myönteisesti ydinvoimaan energialähteenä suhtautui 41 prosenttia suomalaisista.


TVO/Hannu Huovila
Teollisuuden Voiman Olkiluoto 3 -ydinvoimala valmistuu vuoden 2018 aikana sähköntuotantoon.
Teollisuuden Voiman Olkiluoto 3 -ydinvoimala valmistuu vuoden 2018 aikana sähköntuotantoon.
Lähde: Energiateollisuus
Energiateollisuuden teettämässä tutkimuksessa ydinvoiman suosio on lähtenyt kasvuun. Asiaa selvitti TNS Gallup.
Energiateollisuuden teettämässä tutkimuksessa ydinvoiman suosio on lähtenyt kasvuun. Asiaa selvitti TNS Gallup.

Myönteisesti ydinvoimaan suhtautuvien suomalaisten osuus kääntyi maaliskuussa tehdyssä viimeisessä gallup-kyselyssä nousuun. Maaseudun Tulevaisuuden saama Energiateollisuuden vielä julkistamattoman kannatuskyselyn tulosten perusteella suomalaisista suhtautuu myönteisesti ydinvoimaan 41 prosenttia ja kielteisesti 23 prosenttia. Lopuilla ei ollut mielipidettä ydinvoimaan.

Energiateollisuus ry:n vuosi sitten teettämän vastaavan kyselyn perusteella myönteisten osuus oli 39 prosenttia ja kielteisesti ydinvoimaan suhtautui 25 prosenttia.

Energiateollisuus on seurannut vastaavalla kyselyllä jo vuodesta 1983 suomalaisten asenteita ydinvoimaan. Tulokset Energiateollisuus sai maaliskuun lopussa. TNS Gallup Oy teki kyselyt puhelinhaastatteluina ja haastateltuja oli 1 000.

Kysymyksenasetteluna oli: "Millainen on yleissuhtautumisenne ydinvoimaan energianlähteenä Suomen oloissa?".

Energiateollisuuden ydinvoima-asiantuntija Tuomo Huttunen pitää tulosta positiivisena energia-alan kannalta.

"Vaikea sanoa, mistä käänne johtuu. Eräs mahdollinen syy on se, että Olkiluoto 3:sta on tullut pari vuotta tasaiseen tahtiin hyviä uutisia. Ydinvoimala valmistuu vuoden 2018 aikana", Huttunen ydinvoimakannatuksen kehitystä.

Energiateollisuudessa on myös havaittu, että perinteisesti ydinvoimaa vastustaneet ovat laskeneet ydinvoimavastustuksensa jyrkkyyttä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit