Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Politiikka

Yle: VTV löysi huomautettavaa 43 viraston johdon toiminnassa

Valtiontalouden tarkastusvirasto löysi huomautettavaa 43 viraston johdon toiminnassa, kertoo Yle.
LEHTIKUVA / MIKKO STIG
Tarkastuksessa löytyi muun muassa esteellisinä tehtyjä päätöksiä ja paljon matkalaskuja ilman tarpeellisia tietoja, Yle kertoo.

Valtiontalouden tarkastusvirasto (VTV) löysi esteellisinä tehtyjä päätöksiä ja paljon matkalaskuja ilman tarpeellisia tietoja. Ylen mukaan esimerkiksi opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä hyväksyi yhteensä noin 300 000 euroa avustusta Metropolia-ammattikorkeakoululle, vaikka oli sen hallituksen jäsen.

VTV tutki valtion 60 viraston ylimmän johdon toimintaa vuoden 2014 marraskuusta vuoden 2015 heinäkuun loppuun. VTV tiedotti toukokuussa tarkastuksesta otsikolla "Valtion virkamiesjohto noudattaa hyvää hallintotapaa". Yhteenvedosta ei käynyt ilmi, mistä virastoista löytyi ongelmia. Yle selvitti asiaa useiden tietopyyntöjen ja haastattelujen avulla.

VTV:n tilintarkastuspäällikkö Jaakko Eskola arvioi, että suurin osa huomautettavista asioista oli melko pieniä.

"Kokonaisuus oli pääsääntöisesti ihan kohtuullisen hyvällä tolalla", Eskola sanoo Ylelle.

VTV:ltä kerrotaan STT:lle, että esimerkiksi valtioneuvoston kanslian osalta ei ollut olennaista huomautettavaa. Suositukseksi kuitenkin annettiin, että taksin käytössä Helsingin alueella käytettäisiin harkintaa. Presidentin kansliaa taas pyydettiin kiinnittämään huomiota matkalaskujen tosittamiseen liittyvien asiakirjojen liittämiseen.

Ylen mukaan yhtään tapausta ei viety poliisille, mutta Puolustusvoimien matkojen ja edustustilaisuuksien asianmukaisuudesta VTV pyysi eduskunnan oikeusasiamiehen näkemystä.

Lue lisää

Miten Tytti Yli-Viikari irtisanotaan? Eduskunnassa on yhä epäselvää, miten menettely laitetaan vireille – asiantuntijat erimielisiä

IS: Valtiontalouden tarkastusvirastolle Yli-Viikarin johdolla lähes 76 000 euron kulut yhteistyöstä Bhutanin ja Kuwaitin kanssa

Pääjohtaja järjesti piinaviikon

Puhemiesneuvosto esittää VTV:n Yli-Viikarin virasta pidättämistä esitutkinnan ajaksi