Arkirutiinit menivät uusiksi – tärkeintä loihtia maukasta, mutta nopeasti valmistuvaa ruokaa - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kolumni

Arkirutiinit menivät uusiksi – tärkeintä loihtia maukasta, mutta nopeasti valmistuvaa ruokaa

Täydellisen kiireettömän aamiaisen aika työhuoneella tulee vielä, arvioi erätoimittaja Sari Penttinen.

Aamiainen on päivän tärkein ateria. Niinhän se on, mutta sen nauttimiselle kiireettömästi ei tuntunut löytyvän arjessa aikaa.

Kun valmistelee arkiaamuna kolme lasta päiväkotiin ja kouluun, hoitaa kolmen koiran tarpeet ja haluaa järjestellä kodin vielä siistiksi aamun valmistelutoimien jäljiltä, ei sille rauhalliselle aamiaisen nauttimiselle tuntunut löytyvän sopivaa hetkeä.

Kun lapset oli saatu koulubussiin ja päiväkotiin, nälkä viimeistään ilmoitteli itsestään.

Tein työhuoneella pitkään niin, että kärvistelin lounaalle asti tai kävin hakemassa jostain työhuoneen lähellä olevasta kahvilasta syötävää. Valikoima ei koskaan osunut aivan kohdilleen, kahvilassa piipahdus sekoitti ajatus- ja kirjoitustyön rytmiä ja mitä vielä.

Ostin kyllä evästarvikkeita välipalaa varten, kunnes uusavuttomassa mielessäni välähti, että minähän voisin loihtia itselleni myös ihanan aamiaisen.

Rakastan kiireettömiä hotelliaamiaisia ja aloin loihtia hotelliaamiaistunnelmaa arkiaamuihin työhuoneella.

Nyt tämä rutiini on muisto vain, samoin kuin moni muu arjen rutiini. Tällä hetkellä lapsia ei valmistella kouluun tai päiväkotiin, kukaan ei lähde kotoa minnekään, aikuiset tekevät etätöitä.

Nyt kiireettömän hotelliaamiaistunnelman sijaan arjessa tärkeämpi tavoite on pitää kotona kattava valikoima ruokatarvikkeita sekä intoa loihtia maukasta, mutta nopeasti valmistuvaa ruokaa.

Täydellisen kiireettömän hotelliaamiaisen aika tulee vielä.

Kirjoittaja on MT:n erätoimittaja.

Täydellisen kiireettömän hotelliaamiaisen aika tulee vielä.

Lue lisää

Aamupuuro pinaatilla, pekonilla ja kananmunilla

Ravintolassa syöminen yleistyy – Eniten kasvaa pikaruokailu

Hotelliaamiaisen uusi vetonaula: Suomalaista superfoodia!

Oletko sinäkin yksi heistä? Alle puolet suomalaisista syö aamiaisen ennen kotoa lähtöä