Kolumni

Venezuelan tiellä, pauhasi kokoomuksen Eteläranta-siipi

Pekka Alarotu: "Valtionvelasta säännöllisesti huolehtinut Mäntyniemen ämyri on ihan hiljaa."

Opetusministeri Li Andersson (vas.) onnistui lähes mahdottomassa. Opettajajärjestön raivokkaasta vastustuksesta huolimatta koulut avataan ensi viikolla.

Sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Paula Risikko (kok.) vetosi vielä eduskunnan viimeisessä evästyskeskustelussa, ettei kouluja avattaisi. Opettaja Hanna-Leena Mattila (kesk.) painotti, että riskiryhmiin kuuluvien opettajien turvallisuus on taattava.

Kokoomuslaisten puheiden sävynä on ollut, että ravintolat on avattava mutta koulut pidettävä kiinni. Arto Satonen (kok.) kyseli, että onko rajoitusten jatkamisen inhimillinen hinta kovempi kuin niistä vähitellen luopumisen.

Kun Antti Rinteen (sd.) hallitus otti valtiolle muutaman sata miljoonaa uutta velkaa palauttaakseen edellisen hallituksen leikkaamia pienimpiä eläkkeitä, kokoomuksen Eteläranta-siipi pauhasi, että Suomi on Venezuelan tiellä.

Ulkomaisten suursijoittajien omistamien kauppakeskusten koronamenetyksiä vaaditaan korvattavaksi täysimääräisesti. Vain taivas on velanoton rajana, kun valtion pitäisi maksaa asiakkaansa menettäneiden yrittäjien ylikorkeat vuokrat viimeistä senttiä myöten.

Valtionvelasta säännöllisesti huolehtinut Mäntyniemen ämyri on ihan hiljaa.

Sari Essayah (kd.) ihmetteli, miksi valtion älykkään liikenteen yhtiöllä ei ole suomenkielistä nimeä. Intellicent Traffic Management Finland Oy kuuluu Traffic Management Finland -konserniin. Yritys toimii käytännössä vain Suomessa.

Liikenneministeri Timo Harakka (sd.) piti englanninkielistä nimeä perusteltuna, koska Suomi on johtava digitaalinen yhteiskunta maailmassa.

Puhemies Matti Vanhanen (kesk.) närkästyi keskustelusta, vaikka myönsi firman nimen esiintyvän lakiesityksen otsikossa.

Suna Kymäläinen (sd.) hihitti, että mahtaa kyseisen firman suurten johtajien käyntikortti olla hupaisaa luettavaa.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Lue lisää

EK alentaisi arvonlisäveroa osana kriisitoimia – järjestö vaatii nopeita täsmätoimia sulkutoimien kohteeksi joutuville toimialoille

Saarikko kertoo ehdottaneensa tukipakettia kulttuurialan freelancereille, TEMissä valmistellaan tapahtuma-alalle paremmin sopivaa tukea

Korona tahditti taloutta ja talousuutisia

Kiintiönaisen päätehtävänä on hymyillä kulisseissa