Kolumni

Noin 25 kansanedustajaa joutuu etsimään muita matkustusmuotoja, kun Finnair lopettaa liikennöinnin viidelle maakuntakentälle – "Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) varmasti ilomielin pyöräilee Joensuuhun"

Kokoomuslaisia noiden metsäkulmalaisten joukossa on vain Jyväskylän Sinuhe Wallinheimo, kirjoittaa Pekka Alarotu.

Yhteiskunnan pahimmiksi vihollisiksi luetaan tässä kuussa ministerit Mika Lintilä (kesk.) ja Tuula Haatainen. (sd.). Valtio korvaa koronan tuomia menetyksiä mitättömän vähän, ja kaikki rahat menevät tietysti vääriin kohteisiin.

Sata vuotta sitten heidän puolueensa SDP ja maalaisliitto ajoivat innolla maahan kieltolain. Nyt nämä ministerit lapioivat valtavia summia ravintoloille, tai oikeastaan niiden tunnottomille vuokraisännille, koska perustuslakivaliokunta käskee.

Sata vuotta sitten vihaiset ravintolat uhkasivat mennä lakkoon. Sosiaaliministeri Santeri Alkio (ml.) puuskahti, että se olisi siunattu lakko.

Lentoyhtiö Finnair kerjää huikeaa satojen miljoonien tukea pääomistajaltaan Suomen valtiolta. Vastineeksi se lopettaa liikennöinnin viidelle maakuntakentälle.

Muiden vaikutusten ohella se tarkoittaa. että noin 25 kansanedustajaa eli joka neljäs lentokonetta kotimatkoihinsa käyttävä kansanedustaja joutuu etsimään muita matkustusmuotoja. Joukossa on neljä ministeriä.

Kokoomuslaisia noiden metsäkulmalaisten joukossa on vain Jyväskylän Sinuhe Wallinheimo.

Ympäristöministeri Krista Mikkonen (vihr.) varmasti ilomielin pyöräilee Joensuuhun. Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) on happamampi matkatessaan pororaidolla Tornioon.

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin (rkp) hauikset puutuvat meloessa Suomenniemen ympäri pääkaupungista Pietarsaareen. Seudun muhkeita veneitähän nykyinen ekohallitus ei salli käytettävän.

Elinkeinoministeri Mika Lintilän on Toholammilla nostettava peukalo pystyyn, jotta joku armelias kuljettaisi hänet ison tien varteen.

Vastaava ministeri Tytti Tuppurainen (sd.) asettelee sanansa hyvin varovaisesti. Se on viisasta. Niin monta valtionyhtiöministeriä on polttanut näppinsä. Edellisen hallituksen Sirpa Paatero (sd.) viimeksi.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Lue lisää

IS: Vihreä ympäristöministeri Mikkonen väläyttää, että Suomen valtio voisi jatkossa taata sähköautoja ostavien kansalaisten lainoja – tyrmäys keskustasta

Liikenneministeri Harakka tarkastaisi liikenteen kokonaisverorasitusta – valtiovarainministeri Vanhanen ja ympäristöministeri Mikkonen toista mieltä

Finnair jatkaa lentoja viidelle maakuntakentälle pari viikkoa suunniteltua pidempään – kaupunkien lentoyhteydet avataan kilpailulle

Finnair jatkaa lentoja viidelle maakuntakentälle pari viikkoa suunniteltua pidempään