Drinkin valinta on arpapeliä, joka päättyy joko onnenpotkuun tai rahan menetykseen - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kolumni

Drinkin valinta on arpapeliä, joka päättyy joko onnenpotkuun tai rahan menetykseen

Juho Leskinen: "Annoksen kanssa tulee mielellään juotua jokin hieman vähemmän tuttu drinkki, sillä yritän etsiä uusia vakiodrinkkejä."

Ravintoloiden juomalistat ovat aina yksi iso rulettipöytä. Uuden ja tuntemattoman drinkin tilaaminen koituu joko onnenpotkuksi tai pienoiseksi rahan menetykseksi.

Annoksen kanssa tulee mielellään juotua jokin hieman vähemmän tuttu drinkki, sillä yritän etsiä uusia vakiodrinkkejä. Esimerkiksi pari vuotta sitten tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa Hugo-nimistä juomaa, joka on suosittu muun muassa Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa. Alun perin se on kotoisin Pohjois-Italiasta.

Hugo osoittautui raikkaaksi valinnaksi, ja siitä muodostuikin yksi suosikeistani. Drinkkiin tulee seljankukkamehua, kuohuviiniä, kivennäisvettä sekä mintunlehtiä. Lime- tai sitruunasiivu kruunaa tämän makean drinkin.

Myös Long Island Iced Tea on mainio drinkki, jos tahtoo hieman tujumman valinnan. Cocktailin päävalmistusaineina toimivat vodka, rommi, tequila, triple sec ja gini. Kyseessä on siis melkoinen paukku.

Valitettavasti viime syksyn Lontoon matkan juomavalinnat olivat epäonnistuneita. Onnekseni en muista ensimmäisen siellä juomani drinkin nimeä. Juoma tarjoiltiin erittäin isossa lasissa, jota olisi voinut melkein kutsua maljaksi. Giniä oli rutkasti ja muutama hassu marja pinnalla. Erittäin kitkerää, ei enää ikinä samanlaista.

Toinenkaan valinta ei mennyt putkeen. Pihveihin erikoistuneessa ravintolassa oli juomalistalla Pan Am -niminen cocktail. Netistä löytyy kyseistä cocktailista muutamia hieman toisistaan poikkeavia reseptejä. Juomaan tulee ainakin rommia, Aperolia sekä munanvalkuainen. Lisäksi (reseptistä riippuen) juomassa saattaa olla omenabrandya, lime- tai sitruunamehua. Pidin sitä kamalana. Apreol ei selvästikään ole makuuni.

Hyvien drinkkien etsintä siis jatkuu.

Kirjoittaja on MT:n media-assistentti.

Lue lisää

Keskustan Kärnä haluaa purkaa Alkon monopoliaseman

Kotimaiset viinit ja viinat kiepautetaan Viron kautta takaisin Suomeen – "Hölmöläisten hommaa. Mikäli etämyynti olisi Suomessa mahdollista, jäisi tuottajalle enemmän katetta"

Vertailu: Alkoholijuomien hinta Suomessa EU:n korkein – ruoka 18 prosenttia kalliimpaa

Alkoholin ostamisen alaikäisille uskotaan olevan yleistä, käy ilmi Panimoliiton teettämästä tutkimuksesta