"Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa" - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kolumni

"Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa"

Pekka Alarotu kirjoittaa kolumnissaan, että keskusta ilman aluepolitiikkaa on kuin sosialidemokratia ilman ay-liikettä.

Kymmenen vuotta jauhettu hoitajamitoitus hyväksyttiin yksimielisesti. Tämäkin uudistus tulee voimaan vaiheittain.

Hoitaja Arja Juvonen (ps.), vuosikymmenen ehkä aktiivisin keskustelija halusi lakiin vielä enemmän hoitajia ja nopeammin.

Kokoomus arveli, että rahaa ja hoitajia ei riitä tähänkään. Mia Laiho (kok.) halusi kuitenkin laajentaa uudistusta ripeästi. Entinen HUS-johtaja Aki Lindén (sd.) toppuutteli tuhlareita.

Juha Mäenpää (ps.) ei pääse vieraslajipuheestaan käräjille. Keskustelu oli vaaratonta ja periaatteellista. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ilmoitti estävänsä jo ennen kuin asiaa alettiin käsitellä.

Yleensä eduskunta yrittää visusti pitää oikeuslaitoksen kaukana omasta työstään, koska vain eduskunnalla on kansan mandaatti lainsäädäntötyöhön.

Mäenpää itse ymmärtää asian luultavasti vasta, jos joku jälkikasvusta tuo taloon maahanmuuttajaminiän. Paappa tarkastelee suhteen hedelmää käsivarrellaan, ”notta kuuluu se sittenkin samaan lajihin!”

Petteri Orpo saa vaivattomasti jatkomandaatin kokoomuksen johtoon ja Sanna Marin valitaan suurella riemulla SDP:n vetäjäksi.

Keskustassa vaali ei ole läpihuutojuttu. Puheenjohtaja Katri Kulmunin maine on nyt loassa, mutta hän on ehdokkaista ainoa, joka pitää esillä aluepolitiikkaa.

Keskusta ilman aluepolitiikkaa on kuin sosialidemokratia ilman ay-liikettä.

Veteraani Matti Vanhanen asetettiin valtiovarainministeriksi, mutta aluepolitiikka ei ole hänen lajinsa. Muistetaan Sipoon osapakkoliitos ja pääministerin säälittävä nöyristely Helsingin röyhkeän elinkeinoministerin Jan Vapaavuoren (kok.) edessä.

Johtajuutta petataan Annika Saarikolle. Kolmannen kauden edustaja on onnistunut pitämään mahdollisen poliittisen ajattelunsa toistaiseksi pimennossa.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Lue lisää

Keskusta, voisitteko jo palata normaaleiksi?

Saarikko tahtoo keskustan maakuntakeskuksiin ja lapsiperheiden luottopuolueeksi: "Kaikenlaista on yritetty mutta tekemisestä on puuttunut suunta, itsetunto ja ilo"

Keskustan kisa voi olla repivä

STT:n kysely: Lähes puolet keskustan piirijohtajista Saarikon takana