Munakokkelia à la Gordon Ramsay - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kolumni

Munakokkelia à la Gordon Ramsay

Seuraavaksi luvassa munakokkeliresepti, jonka itse mestarikokki Gordon Ramsay opetti minulle Youtuben välityksellä.

Munakokkelia valmistaessa kannattaa muistaa, että kokkelia ei saa koskaan tehtyä sopivaa määrää. Joko sitä on liian paljon tai sitten liian vähän. Varaudu siis jo etukäteen pettymykseen.

Yhdelle ihmiselle 3–4 kananmunaa on sopiva määrä pettymystä. Riko munat kattilaan, heitä kaveriksi muutama nokare voita ja siirrä kattila keskilämpöiselle liedelle.

Muista sekoittaa munia jatkuvasti kattilan pohjaa myöten. Gordon Ramsay -munakokkelin juju on siinä, että kokkausprosessia säädellään kattilaa siirtelemällä: kattila liedelle, pois liedeltä, kattila liedelle, pois liedeltä. Tätä prosessia jatketaan ad infinitum, tai kunnes kokkeli näyttää syömä­kelpoiselta.

Tärkein Gordon Ramsay -munakokkelin ainesosa on selostus. Koko huushollin on oltava selvillä ruuanlaiton etenemisestä. Esimerkkiä voi ottaa vaikkapa Tomi Björckistä.

Toinen tärkeä osa Gordon Ramsay -munakokkelia on kirosanojen luova käyttö. Riitojen välttämiseksi kiroilusta kannattaa varoittaa läheisiä ja viranomaisia jo hyvissä ajoin. Koska pidän työpaikastani, pidättäydyn tällä kertaa antamasta suosituksia parhaille voimasanoille.

Kun kattilassa oleva kokkeli alkaa saavuttaa toivotun koostumuksen, on aika lisätä joukkoon mausteet, tässä tapauksessa suola ja pippuri. Gordon Ramsay -munakokkeli: Done.

Munakokkeli maistuu parhaiten yhdessä paahdetun ruisleivän ja kinkkupalan kanssa. Eräs ystäväni kuvaili kulinaristista mestariteostani lauseella ”tämähän on vaan tällästä mössöä”. Kiittämätön moukka.

Lue lisää

Kotoisin jostakin päin Itä-Suomea

Kevyttä kesälukemista

Kuoppaisia maanteitä ja veronkorotuksia

Positiivisiin ajatuksiin kannattaa keskittyä, kunhan muistaa, että elämän kuuluu myös tuntua