"Kokoomuksen ja keskustan herrojen matkailukupla voidaan järkevyydessä rinnastaa vihreiden hanhipeltoihin" - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kolumni

"Kokoomuksen ja keskustan herrojen matkailukupla voidaan järkevyydessä rinnastaa vihreiden hanhipeltoihin"

Entiset pääministerit ovat poliittista ongelmajätettä, mutta niin ovat myös entiset puheenjohtajat. Näin kirjoittaa kolumnissaan Pekka Alarotu.

Viime viikon perjantaina Katri Kulmuni (kesk.) täytti 33 vuotta. Vuoden aikana hän oli toiminut toiseksi suurimman hallituspuolueen puheenjohtajana sekä tasavallan elinkeinoministerinä ja valtiovarainministerinä.

Seuraavana päivänä hänen poliittinen uransa oli ohi. Entiset pääministerit ovat poliittista ongelmajätettä, mutta niin ovat myös entiset puheenjohtajat.

Vanhat puolueet ottivat reservejä kehiin. Järkipoliitikko Markus Lohi pidettiin pitkään sivuraiteella keskustan nuorten kyynärpäiden kolhimana. Nyt hän nousi pikahissillä varapuheenjohtajaksi.

Kokoomuksessa Elina Lepomäellä hyvitettiin oikean laidan liberaaleja. Stubbilaiset hihkuvat. Anna-Kaisa Ikosesta tulee kokoomuksen kova luu. Tamperelaiset ovat valttia.

Koronamenetyksiäkin korvataan kaikkein köyhimmille viimeisenä. Sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) esitteli toimeentulotuen saajille 75 euron lisärahan neljäksi kuukaudeksi. Lähes kaikki kannattavat.

Riikka Purra (ps.) valitteli, että suuri osa toimeentulotuen saajista on maahanmuuttajia. Ville Tavio (ps.) pelkäsi noin suuren tuen haittaavan työllistymistä.

Jussi Halla-aho (ps.) kutsui määrärahaa sosiaaliturvapopulismiksi, jonka kritisoiminen aiheuttaa pöyristymistä ja ihokkaiden repimistä. Heidi Viljasen (sd.) mielestä köyhimpien kyyti olisi Suomessa kylmää, jos hänen kaltaisiaan ”sosiaaliturvapopulisteja” ei olisi.

Timo Heinonen (kok.) haukkui hallitusta, kun se ei ole saanut aikaan ulkomaalaisille Lapin turisteille turvallista matkailukuplaa. Keskustan ryhmänjohtaja Antti Kurvinenkin kiirehti matkailukuplaa.

Arvelevatko herrat, että koronan runtelemat britit jonottavat laumoittain charter-koneisiin päästäkseen viettämään joulua karanteeninomaisiin oloihin Suomen napapiirin tarkoin vartioituun hotelliin?

Kokoomuksen ja keskustan herrojen matkailukupla voidaan järkevyydessä rinnastaa vihreiden hanhipeltoihin.

Kirjoittaja on vapaa toimittaja.

Lue lisää

Keskustan ex-puheenjohtaja Kulmunista ulkoasiainvaliokunnan ja valtiovarainvaliokunnan jäsen

"Keskusta tukee hallitusta sen päätöksissä", sanoo keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen – Hannu Hoskonen sanoi, ettei voi hyväksyä päätöstä EU:n elvytysrahastopaketista

Energiaverotus myös tulonjakokysymys

Saarikko joutuu heti töihin