MT Jättinumero: MT.FI-sivuston kaikki artikkelit saatavilla 30.10.-1.11. ilman lukurajoituksia
Kolumni

Paprikadipin viisi elämää

Aura Pilkama totesi, että eilen kupin pohjalle jääneet jämät ovat huomisen erikoisannos.

Osuipa silmään herkullisen kuuloinen paprikadipin ohje: Edellisiltana likoamaan laitetut cashewpähkinät, liraus oliiviöljyä, vähän vettä, sitruunamehua ja ripaus suolaa pyöräytetään uunissa paahdettujen ja sitten kuorittujen suippopaprikoiden kanssa tehosekoittimessa mössöksi. Helppoa ja niin hyvää!

Taivaallista tahnaa nautiskelimme ohjeen mukaisesti rapeaksi sipsimurukuoressa paistettujen tofusuupalojen kera. Vaikka dippi oli herkullista, sitä jäi rutkasti yli.

Seuraavana päivänä jämädippi nosti linssi-tomaattikeiton maun uuteen ulottuvuuteen. Jos olisin viiniasiantuntija, sanoisin, että maku oli pyöreä ja runsas, paahteinen ja samettinen, mutta todetaan nyt vain, että se oli tosi maukas.

Mutta keittoakin jäi käsiin puoli kattilallista.

Seuraavan päivän ruoka-asiat ratkesivat, kun käytin keiton lopun jauhelihakastikkeen seassa. Taas nousi arkiruoka pykälää paremmaksi.

Ja taaskaan ei kaikki ruoka kulunut loppuun, vaikka se näytti maistuvan ruokailijoille. Seuraavaksi suunnittelin paistavani muurinpohjalettuja, joiden suolaiseksi täytteeksi muheva kastike sopisi kuin riesling rapujen seuraksi.

Ateriaketjun viimeinen lusikallinen meni parempiin suihin; koira lipoi pitkään suupieliä, kun kuivien nappuloiden kruununa oli paprikainen huntu.

Paprikadipin tarina päättyi tältä erää tähän, mutta luulen, että uusi erä kastiketta lähtee pian etsimään elämänkiertoaan.

Kirjoittaja on MT:n toimittaja ja toimitussihteeri

Lue lisää

Kärsivällisyys on koetuksella, kun lapsi opettelee nauttimaan erilaisista ruuista

Elämäni paras ateria vaati yli 800 päivän työn

Hellan kulmalla: Näillä neljällä ainesosalla syntyy täydellinen salaattikastike

Hellan kulmalla: Anna lohen lojua