Kolumni

Vihreiden vitsikirjasta tulisi historian ohuin kirja – nämä poliittiset teokset täydentäisivät syksyn valikoiman

"Suomen kokonaisedun kannalta on parasta, että SDP-vetoinen hallituspolitiikka jatkuu maailman tappiin. Vastaanväittäjät, eikö teitä hävetä!"

Syksyn uutuuskirjavalikoimasta muutamat teokset ovat jääneet aivan liian vähälle huomiolle:

Pamfletti: Jo riittää! Vaaleja ei tarvita! Kalevi Sorsa-säätiön ja Samppanjasosialistit-kustantamon yhdessä julkaisema painava, yhteiskunnallinen keskustelunavaus.

Useiden demari­vaikuttajien kirjoituksista koottu kokoelma summaa yhteen SDP:n viimeaikaiset gallup-sijoitukset ja pääministeri

Sanna Marinin suosiomittaukset. Johtopäätös on kiistaton: näillä lukemilla vaaleja on enää turha järjestää.

Suomen kokonaisedun kannalta on parasta, että SDP-vetoinen hallituspolitiikka jatkuu maailman tappiin. Vastaanväittäjät, eikö teitä hävetä!

Lennu: Mäntyniemen influensseri. Sisäpiiriläisen sensuroimaton kuvaus elämästä presidentti-instituution kulissien takana.

Lukija pääsee huikeille seikkailuretkille virka-asunnon puutarhan pusikoihin, neuvottelupöytien alle ja noutamaan nootin Kultarannan postilaatikosta. Kovat, purentaa kestävät kannet.

Maria Ohisalo: Vihreä vitsikirja. Kirja murskaa myytin vihreiden huumorintajuttomuudesta! Puheenjohtajan nilkkanauhuri on pyörinyt jokaisessa puoluehallituksen, ministeri- ja eduskuntaryhmän kokouksessa ja tallentanut kaikki sutkaukset, kokkapuheet ja jokaisen hiilineutraalin läpän.

Nelisivuinen opus tekee historiaa syrjäyttämällä klassikkoteoksen Italian armeijan uroteot toisessa maailmansodassa maailman ohuimpien kirjojen listan kärkipaikalta.

Teos ei ole valitettavasti saatavissa feministisistä kirjakaupoista, koska niissä ei ole huumoriosastoa.

Mikko Helander: Juche erikoistarjouksessa. Maamme johtavan Pohjois-Korea-asiantuntijan tietojärkäle progressiivisesta, aasialaisesta kansantasavallasta, jolla on kirjoittajan mielestä paljon yhteistä nyky-Suomen kanssa.

Mukana retusoitu yhteisjuliste kirjoittajasta ja Kim Jong-unista pyhällä Paektu-­vuorella. Plussakortilla tuplabonarit.

Poliisihallitus: Kalle Konstaapeli -paperinukkekirja. Kehittävä, leksivisuaalinen monitoimikokonaisuus jokaiseen kotiin ja kasvatuslaitokseen. Leikkaa ja liimaa oma ihannepoliisisi ja lähde hajottamaan mielenosoitusta!

Mukana runsaasti lisävarusteita: mellakkakypärä, vesitykki, kumipatukka ja tietysti pippurisumute.

Petteri Orpo: Potut pottuina – Maatalousministeri muistelee. Oppositiojohtajan värikäs muistelmateos poliittisen uran parhaiten onnistuneesta vaiheesta.

Upeassa väriliitteessä esitellään keskeiset maataloustuotteet (porkkana, peruna ja retiisi) sellaisina kuin kirjoittaja itse opetteli ne tunnistamaan Turun torilla.

Kirjoittaja on politiikan toimittaja.

Lue lisää

Yle: Pääministeri Marin turhautui pääkaupunkiseutuun ja hallituskumppaneihin koronakriisin hoidossa

Pääministeri: "Nyt on syytä tehdä ryhtiliike" – koronatartuntojen määrä on hurjassa kasvussa, jokaisen suomalaisen on syytä välttää kaikkia tarpeettomia kontakteja

Hallitus käy läpi pahentunutta koronatilannetta neuvottelussaan iltapäivällä – myös valmiuslakia pohditaan

Hallitus pohtii uusia koronatoimia, Uudenmaan yökahvilat aiotaan sulkea ennen viikonloppua