Kolumni

"Kaikesta etätyön hehkutuksesta huolimatta yllättävän moni pomoportaassa on sitä mieltä, että työt on tehtävä työpaikalla"

Eveliina Kutila huomauttaa Miljoona virkaa -kolumnissa, että toisaalta monissa organisaatioissa nähdään laajat etätyömahdollisuudet kilpailuvalttina osaajamarkkinoilla.

Kansallinen etätyösuositus on voimassa ainakin tämän kuun loppuun. Yrityksissä ja organisaatioissa on nyt jo jonkin aikaa kuumeisesti pohdittu uusia työntekotapoja. Jo pitkin kesää saimme lukea lehdistä juttuja, kuinka eri tavoin valmistaudutaan pandemian jälkeiseen uuteen toimistoarkeen.

Nopeimmat ja teknologiaketterimmät ovat jo aikaa sitten ilmoittaneet, että työntekijöillä on vapaus tehdä työt haluamassaan paikassa.

Tähän asti keskustelu ja uutisointi ovatkin pitkälti kiertyneet sen ympärille, missä töitä tullaan tekemään. Oletus on, että laajasta etätyöstä on tullut pysyvästi asiantuntijoiden ja muiden toimistotyöläisten arkea.

Äänessä ovat olleet pääasiassa isot yritykset, jotka ovat kertoneet, kuinka uutta toimistoarkea on suunniteltu henkilöstön kanssa yhdessä. On järjestetty keskustelutilaisuuksia ja yhdessä pohdittu erilaisia vaihtoehtoja.

Uutisoinnista on saanut ehkä hieman virheellisen käsityksen, että isot työnantajat ovat valmistautuneet hyvin tulevaan. Mutta ei niissäkään kaikissa olla vielä valmiita uusiin toimintatapoihin.

Entäs kaikki pienemmät organisaatiot ja pk-yritykset? Ne, joissa ei ole välttämättä lainkaan keskusteltu henkilöstön kanssa siitä, miten ja missä puolen vuoden tai vuoden päästä tehdään töitä. Ne, joissa ohjeistus perustuu tasan joko omistajan tai muiden avainhenkilöiden mielipiteisiin.

Täytyy muistaa, ettei isoissa firmoissakaan olla välttämättä kovin myötämielisiä asiantuntijoiden jatkuvalle etätyöskentelylle.

Etätyöohjeistus on monessa paikassa pitkälti kiinni siitä, mitä mieltä päättävässä asemassa olevat ovat. Asia kärjistyy pienissä ja keskisuurissa organisaatioissa, joissa ei välttämättä ole tapana kuulla työntekijöitä tai keskustella työkulttuurista. Osalla työntekijöistä ei ole mahdollisuutta tai uskallusta ilmaista mielipidettään.

Kaikesta etätyötä hehkuttavasta uutisoinnista huolimatta yllättävän moni pomoportaassa on nimittäin sitä mieltä, että työt on tehtävä työpaikalla.

Jos etätyöhön suhtautuminen oli jo aiemmin nuivaa, niin ovatko viimeisen puolentoista vuoden kokemukset muuttaneet mielipidettä? Tuskin.

On työnantajia, jotka ovat halunneet keskellä pandemiaakin työntekijät toimistolle, ellei ole ollut esittää painavaa syytä jäädä kotiin.

Samaan aikaan monissa organisaatioissa nähdään, että laajat etätyömahdollisuudet ovat kilpailuvaltti osaajamarkkinoilla. Se, että voi tehdä työnsä itselleen ja omaan elämäntilanteeseensa parhaiten soveltuvalla tavalla, on iso tekijä työtyytyväisyydessä.

Tunnetustihan tyytyväinen työntekijä on myös tehokas.

Haluaisin lukea haastattelun, jossa nihkeästi asiantuntijoiden etätyöhön suhtautuvien organisaatioiden edustajat perustelisivat mielipiteensä kunnolla.

Ilman loppuun asti mietittyjä perusteluja työt tehdään vain ja ainoastaan työpaikalla. Määräyksessä on hieman kieltämättä isoveli tahtoo valvoa, koska ei luota -fiilis.

Kirjoittaja on Mannerheimin Lastensuojeluliiton tiedottaja.

Lue lisää

Minimalismi kiehtoo – mutta voi hyvänen aika, että siihen on matkaa!

Omistajien etätöistä työpaikoille siirtyminen on lemmikille uuden oppimista

Etätyö, kapitalistin märkä unelma, on tuonut Suomen talouteen tuottavuusloikan

Suomen Yrittäjät: Yritysten etätyöinto on hiipumassa