Kolumni

Kun kaikki muu tökkii, Deutscher Krimi toimii aina

Saksalaisten rikossarjojen jaksot toimivat yksittäinkin katsottuna.

Joskus on niin, että elokuva on liian pitkä, asiaohjelmat liian vakavia, viihdeohjelma ei viihdytä eikä uuteen sarjaan haluaisi jäädä koukkuun.

Silloin varmin valinta on katsoa osa jokin saksalaisesta rikossarjasta. Ne toimivat lähes poikkeuksetta yksittäinkin katsottuna.

Ylen tarjooma vaihtelee hieman vuodesta toiseen. Tällä hetkellä tarjolla on vuodesta 1977 tuotettua, jo neljännen ylikomisarion tähdittämää Kettua, sekä Syyttäjä-sarjan 15. tuotantokausi.

Jos Areenan tarjonta loppuu kesken ja kielitaitoaan haluaa koetella Saksan eri murrealueilla, suosittelen tutustumaan saksalaisen julkisen tv-kanavan ZDF:n Mediathek-palvelussa SOKO -sarjoihin. Niissä murharyhmät selvittävät rikoksia peräti yhdeksässä eri kaupungissa Kölnistä Wieniin. Suurin osa jaksoista on katsottavissa myös Suomessa.

Lue lisää

Voittaako houkutus lopulta ärsytyksen? Vielä en ole antautunut podcastien maksumuurin edessä

Esitutkinta Tytti Yli-Viikarin rikosepäilyistä valmistui – epäilyt virkarikoksista ja maksuvälinepetoksesta VTV:n johdossa etenevät syyttäjän arvioitavaksi

Huikea Neuschwanstein kerää yleisöä lähes puolitoista miljoonaa vuosittain – linna on toiminut natsien ryöstövarastona ja vieraillut Mel Brooksin komediaklassikossa

TV: Akselin ja Elinan häävalssi enteilee kovia aikoja