Kolumni

Voittaako houkutus lopulta ärsytyksen? Vielä en ole antautunut podcastien maksumuurin edessä

Monien suosittujen podcastien siirtyminen maksulliseen palveluun on saanut kuuntelijoilta viileän vastaanoton.

Maksumuuri iski jälleen. Tällä kertaa se osui kuulijoiden korviin, kun osa Suomen suosituimmista podcasteista siirtyi syyskuussa maksulliseen PodMe-palveluun. Tilauksen hinta on kahdeksan euroa kuussa.

Vastaanotto oli ymmärrettävästi nihkeä. Jos maksaa jo äänikirja-, musiikki- ja suoratoistopalveluista, tuntuu taas yksi uusi rahareikä ja sovellus kohtuuttomalta.

Äänikirjojen ja podien suurkuluttajana omakin ensireaktioni oli ”no en varmasti maksa”.

Toisaalta tekijän kuuluu saada työstään asianmukainen korvaus. Joko se on mainoksia tai maksumuuri – tai Yle-vero. Toistaiseksi olen silti tyytynyt kuuntelemaan maksutonta tai jo maksamistani palveluista löytyvää sisältöä.

Aika näyttää, kuinka moni kuuntelija on valmis raottamaan kukkaron nyörejään. Jos palvelu laajenee entisestään, voi houkutus käydä lopulta alun ärsytystä suuremmaksi.

Lue lisää

Lihanjalostaja sikakriisistä: "Meille kotimaisen sianlihan hinta ei ole laskenut vuodessa yhtään, hintaero tuontiin jopa tuplat"

Kun kaikki muu tökkii, Deutscher Krimi toimii aina

Yle uutiset: Kirjojen kuuntelu on jo niin suosittua, että ääniversioita mietitään jo kirjoitusvaiheessa – Marko Kilpi uskoi äänikirjoihin jo varhain

Essee: Lukemaan opetteleva lapsi ansaitsee laatua