LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Kolumni

Epämääräisyyksien kassi kulkee mukana

Varsinaisen muuttopäivän kääntyessä iltaan huomasin seisovani tyhjennetyssä asunnossa epämääräisen tavarakasan kanssa.

Olen muuttanut aikuisiällä sen verran monta kertaa, että pidän itseäni ihan rutinoituneena muuttajana. Yleensä muutot menevät tietyllä kaavalla: alkuun kaiken tekee huolellisesti ja pysyy koko ajan kartalla mitä missäkin muuttolaatikossa on. Ja ihan lopussa sulloo kaiken lopun sälän muovipussiin.

Tuorein muuttoni on tältä syksyltä ja mieleenpainuvin ainakin tähänastisista. Erikoista tämänkertaisessa muutossa oli se, ettei kaikkea tarvinnut pakata valmiiksi h-hetkeä varten. Hommaanhan olennaisesti kuuluu se, että jonkin aikaa ennen ja jälkeen varsinaisen muuttopäivän eletään laatikoiden keskellä.

Uutta kotiamme on remontoitu kesän aikana, joten tavaroita on roudattu uuteen kotiin jo pidemmän aikaa. Vanhassa kodissa ei ole tarvinnut päivääkään asua muuttolaatikkolabyrintissa. Kun yksi nurkka on saatu tyhjennettyä, se on saman tien kiikutettu uuteen kotiin. Lyhyt muuttomatka on mahdollistanut tavaroiden viemisen uuteen kotiin vaikka joka ilta ja muuttolaatikot ovat kulkeneet näppärästi kottikärryjen kyydissä.

Aikaa muuton organisointiin ja toteuttamiseen on siis ollut ruhtinaallisesti. Tavoitteena on ollut hoitaa homma järjestelmällisesti maaliin saakka: ylimääräisestä rojusta on hankkiuduttu eroon, jokainen laatikko on inventoitu ja tavaroille on mietitty paikat uudessa kodissa valmiiksi.

Siitä huolimatta varsinaisen muuttopäivän kääntyessä iltaan huomasin seisovani tyhjennetyssä asunnossa epämääräisen tavarakasan kanssa. Lopulta tungin kaiken ensimmäiseen käsiini osuvaan kassiin, enkä katsonut yhtään mitä kasassa oli. Perinteitä noudattaen kassi löytyy seuraavan osoitteenvaihdon yhteydessä, eikä siihen ole kertaakaan koskettu muuttojen välissä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päiväunille? "Eihän sitä nyt keskellä päivää kehtaa makkuuttaa!"

Kotitöiden excelöinti voi tehdä onnelliseksi – "Pyykinpesu lapsiperheessä ei ole vain sitä, että tungetaan likaiset vaatteet pyykkikoneeseen ja laitetaan kone päälle"

Oletko koskaan tehnyt oikeaa työtä?