Kolumni

Kolhoosin hyllyt tyhjinä

Niklas Holmberg
Kolumni 13.01.2018

Osuuskaupan johto teki loistavan sijoituksen.

Simonkadulla on alkuvuonna ihmetelty osuuskauppojen tyhjiä hyllyjä. Sellaisia ei ole nähty sitten sotavuosien.

Tuhannen erilaisen broilerisuikaleen tilalla on tuhansia metrejä tyhjää tilaa. Limpustakin näyttää olevaan pulaa. Kolhoosin johtajien mukaan syy on tavarantoimittajien, jotka laiskottelevat pyhäpäivinä.

Kumma kyllä K-kaupassa ja Lidlissä tavaraa riittää.

Osuuskauppa seuraa omistajiensa käyttäytymistä tieteellisellä perusteellisuudella. Silti pyhät yllättivät. Tavara loppui vaikka uutta tuodaan tuhannen rekkakuorman päivävauhtia Sipoon uudesta logistiikkakeskuksesta. Kolhoosin uusi varasto onkin tuorein esimerkki automatiikan, robotiikan ja keinoälyn saavutuksista.

Omistajan ääntä on kuitenkin kuultu, sillä keskiolut ei Prismasta lopu. Trukkilava toisensa perään, hallin päästä päähän. Sieltä sitä saa ja halvalla. Ei tarvitse pelätä, että kansa alkaisi juoda neloskaljaa.

Osuuskaupan johto teki loistavan sijoituksen, kun se osti varastot täyteen kolmosolutta ennen alkoholiveron nostoa.

Iltalehden laskelmien mukaan S-ryhmän uuteen logistiikkakeskukseen, Suomen suurimpaan rakennukseen, mahtuu runsaat kuusi miljardia tölkkiä olutta. Sieltä sitä halpaa keskiolutta riittää kansan kulutukseen neljäksi vuodeksi.

Osuuskaupan halpuutuskampanja täyttää jo kolme vuotta. Nyt siitä pääsevät viimein nauttimaan myös töölöläisrouvat, kun Stokkan herkku muuttuu Ässän halvaksi.

Halpuutus alkaakin olla loppusuoralla.

Tuotteet ja tuottajat on halpuutettu. Logistiikka halpenee koko ajan.

Vielä kun työntekijät halpuutetaan, niin kohta asiakaskin tuntee itsensä halvaksi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit