Kolumni

Simonkadulla: "Uudet nuorisopolvet ovat aina yllättäneet vanhempansa kehnoudellaan"

Vaikka SYL vaati opiskelijoille palkallisia kesälomia, on muistettava, että valtaosa opiskelijoista painaa töitä paitsi kesällä, myös opintojen ohessa.

#Nytonpakko tarkastella nuorison huononemisen pitkää historiaa. On vaikea sanoa, milloin nuoriso oli parhaimmillaan. Luultavasti elettiin varhaista keskiaikaa. Silloin ymmärrettiin myös kuolla nuorena.

Uudet nuorisopolvet ovat aina yllättäneet vanhempansa kehnoudellaan. Heikon nuorison yleisimpiä oireita ovat saamattomuus ja onneton musiikkimaku.

Hämmentää, kuinka lapset syntyvät aina maailmanluokan valioina, mutta parissa vuosi­kymmenessä ne muuttuvat oudoiksi hylkiöiksi – aiempien sukupolvien taakaksi, perinnön kyttääjiksi.

Onko vika geeneissä vai kasvatuksessa? Sitä sietää jokaisen vanhemman miettiä.

Velttoa nuorisoa kannattaa lätkiä avokämmenellä aina paikan tullen. Kesän parhaan tarjosi Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL, joka keksi vaatia opiskelijoille palkallisia kesälomia. Mikä julkeus!

Kuinka kaiken ilmaiseksi saaneet syöttiläät kehtaavatkin vaatia rahaa vielä joutenoloon?! Valittavat, kuinka raskasta on, jos joutuu töihin! Ovat kuulemma ahdistuneitakin. Eivätkö tajua, että työ on parasta mielenterveyslääkettä?!

Nuoriso on pilalla, kuka sammuttaa valot?

Simonkadulla kesäkohulle vähän hymyillään.

Innokkaimmilla kohkaajilla unohtuu, että SYL on opiskelijoiden edunvalvoja. Sen kuuluukin vaatia etuja jäsenilleen.

Samalla unohtuu, että valtaosa opiskelijoista painaa töitä paitsi kesällä, myös opintojen ohessa. Tätäkään lehteä ei olisi ilman tuota osaavaa nuorisoa syntynyt.

SYL:n ehdotus pienestä kesärahasta on vaatimaton. Miksi eivät vaatineet myös ilmaista siivouspalvelua ja ruoka- ja vaatehuoltoa?! Paikallaan olisi myös kompensaatio, kun eivät tulottomina voi tehdä ilmaisesta siivouksesta kotitalousvähennystä!

SYL! Järjestitte hienon sukupolvikeskustelun, mutta konsultoikaa nyt hyvän tähden ensi kerralla vaikka MTK:ta ja Paperiliittoa!

Kirjoittaja on Maaseudun Tulevaisuuden toimituspäällikkö.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

KiertoaSuomesta.fi mukana eurooppalaisessa innovaatiokilpailussa

Maatilojen kierrätyspalvelu kattaa nyt koko maan

MTK:ta ei kutsuttu ilmastoraporttia koskevaan paneelikeskusteluun – järjestäjien mukaan Metsä Group ja Valio edustivat maanomistajia "riittävän hyvin"