Vessareissun oikea ajoitus on jalkapallokatsojan perustaito - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kolumni

Vessareissun oikea ajoitus on jalkapallokatsojan perustaito

Jalkapallo on parasta paikan päällä, mutta stadionilla katsoja voi tehdä virheitä. Esimerkiksi Tampereen Ratinalla 15 minuutin puoliajalla ei ehdi käymään vessassa, jos katsomo on täysi.

Vessareissu pitää ajoittaa jotenkin siten, että arvioi jonon olevan lyhimmillään ja pelissä olisi suvantovaihe. Loukkaantumista ei tietenkään toivo, mutta joku valeloukkaantumisen varjolla haettu tauko sopisi.

Tampereen Ratinassa vessoja on ilmiselvästi liian vähän, sillä ensin piti työntyä laumaan, josta pikkuhiljaa eteni itse suorituspaikalle. Tietenkin juuri kun pääsi tunkeutunut ihmismuurin sekaan, yleisö katsomossa kohahti pauhuun. Lähellä alettiin huudella, tuliko maali? Sitten joku ilmoitti, että rankkari se on.

Reitti kenttänäkymälle oli selvästi tukossa, joten salamannopeasti puhelimista kaivettiin suora lähetys käyntiin ja Pukin rankkarimaali nähtiin.

Aina ei ole niin helppoa, vaikka olisi ammattilaisjoukkueen joukkueenjohtaja. Suomi oli perjantaina voittanut Liechtensteinin, mutta vielä oli maanantaina yksi ottelu jäljellä Kreikassa.

Loukkaantumisten vuoksi päävalmentaja Markku Kanerva kutsui mukaan hyökkääjä Petteri Forsellin. Joukkueenjohtaja unohti kuitenkin lisätä hänen nimensä pöytäkirjaan, eikä Forsell saanut pelata Ateenassa.

Armenialaiset kovasti pitävät Suomesta. Pääkaupunki Jerevanissa Stadionille pyrittäessä joku kuuli ruuhkassa puhuttavan Suomea. Hän otti asiakseen tunkea meidät jonon ohi portille kansallislaulujen jo soidessa. Ohittamamme paikalliset eivät ainakaan ääneen protestoineet.

Jerevanissakin pyrin vessaan. Kirjoitin siitä Pumppu lujilla -kolumnissa huhtikuussa. Siellä ei mennyt maaleja ohi silmien. Sen sijaan Tampereella Bosnia-Hertsegovina -pelissä kesäkuussa pidin sadetta kun Pukki jytkytti.

Yhtenä syynä ystävällisyyteen lienee, että Finlandia-vodka on maassa erittäin suosittua. Sen mainoksia näkee kaikkialla ja sitä saa joka paikasta.

”Toisin kuin huonolaatuinen paikallinen, se on puhdasta eikä siitä tule krapula”, autonkuljettaja Armen Hayrapetyan selvitti.

Lue myös:

Suomi oppi voittamaan jalkapallossa – puolustus oli EM-karsinnoissa niin tiivis, että maalivahti Hradecky koki päässeensä helpolla

Teemu Pukki tekee paljon maaleja, mutta yksi Suomen paidassa oli erityisen taidokas

Pumppu lujilla: Maajoukkueen matkassa

Finlandia-vodka on Armeniassa erittäin suosittua.

Lue lisää

Juniorijoukkueet pääsivät takaisin pelikentille koronarajoitusten kevennettyä — "He olivat kuin nuoria varsoja, kun painelivat menemään tuolla"

Pauli Punajuuren matka peruuntui - jalkapallon EM-janoon tarjolla sentään kylmälaukku

Kesällä pelataan sittenkin! – Joukkueurheilijoiden pitkä ja yksinäinen harjoitustaival on päättynyt

Lahti pistää pallokenttien tekonurmien muovipäästöt kuriin