Kuvan otto kännykällä on nykyajan ruokarukous - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kolumni

Kuvan otto kännykällä on nykyajan ruokarukous

Siinä missä ennen pantiin kädet ristiin ennen aterialle käymistä nykyään kaivetaan esiin kännykkä.

Hei, älkää koskeko, sitä ei ole vielä kuvattu!

Ruokatoimittajien tilaisuuksissa kännykät vedetään esiin ennen pöytään käymistä siinä missä ennen otettiin lautasliina tai haarukka. Jokainen annos ja esillepano kuvataan.

Saman näkee, kun käy ravintolassa syömässä. Ruokakuvat jaetaan saman tien somessa ja ne todistavat, mitä hyvää ja ihmeellistä olen tänään nauttinut.

Johtuisiko osin tästä, että ei tohdita kutsua vieraita kotiin syömään? Jos jotakin tarjoaa, sen pitäisi näyttää niin hienolta, että sen kehtaa näyttää kaikille. Kimalteleva kattaus, taiteellinen täytekakku, koristeelliset cocktailpalat.

Joku sanoikin, että ruokaa ei ole todistettavasti syöty, jos sitä ei ole kuvattu.

Muistatteko vielä aikaa, kun otettiin vain paperikuvia? Monenko perheen albumissa on kuva joulupöydän ruuista, saati sitten muista kotona syödyistä aterioista? Kuva nakkikastikkeesta ja perunamuusista tai kahvikupposesta pullaviipaleen kera? Entä kuvia ravintolakäynneistä?

Ainakin meidän kotialbumeistamme nämä puuttuvat, vaikka muuten kuvia on kyllä räpsitty.

Eihän ruuan kuvaamisessa sinänsä mitään pahaa ole, itsekin kuvaan – ainakin että muistaisin, mitä missäkin söin. Toivon, että herkulliset ruokakuvat eivät nostaisi rimaa ruokavieraiden kutsumiseen, vaan pikemminkin inspiroisivat kauniisiin esillepanoihin.

Ihan niin kuin välillä kännykät pannaan pois, kun ollaan tärkeän asian äärellä, niin ne voitaisiin unohtaa joskus myös ruokapöydässä. Ja jakaa kuvia myös arjen likilaskuisista pullista tai läskisoosista.

Kirjoittaja on MT:n ruokatoimittaja
Lue lisää

Timpurin moottori käy kahvilla

Vaikuttaako se oikeasti johonkin, jos neljästä lihapyörykästä yksi korvataan kasvispyörykällä?

Marenki on leivonnaisen kruunu

Loistava kodinkone säästää aikaa ja vaivaa keittiössä – "Suhtaudun käsin tiskaamiseen samoin kuin kaatosateessa pyöräilyyn"