Kolumni

Kuorma-auton muotoinen jäätelökakku oli noin vuonna 1990 synttärijuhlien hitti – näin se ja kaksi muuta jätskikakkua valmistuvat

Miksi tarjota lapsille täytekakkua, kun voi tarjota jäätelökakkuakin? Jäätelökakun valmistus vie noin kymmenen minuuttia ja raaka-aineet maksavat noin kymmenen euroa.

On yleisesti tunnettu tosiasia, että lastenkutsuille ei kannata valmistaa vaivalloista täytekakkua. Jäätelökakku maistuu vieraille paremmin ja valmistuu helpommin. Tässä kolme hyväksi havaittua ohjetta:

Vaihtoehto 1: Jäätelökakku suklaakuoressa

Sulata noin sata grammaa suklaata. Sivele se pullasudilla ohueksi kerrokseksi silikonikakkuvuoan pohjalle ja reunoille. Laita vuoka pariksi minuutiksi pakkaseen.

Tasoita vähän sulanut jäätelö vuokaan ja laita taas kylmettymään pakkaseen.

Jäätelökakku suklaakuoressa irtoaa symmetrisestä vuoasta helposti – Herra Hakkaraisen muotoinen ei toimi ainakaan aloittelijan käytössä.

Vaihtoehto 2: Prinsessalinnakakku

Osta pari litran pakettia jäätelöä ja neljä jäätelötuuttia, sopivaa kastiketta sekä karkkeja.

Kumoa jäätelöpaketit tarjoilulautaselle vierekkäin niin, että muodostuu neliönmuotoinen rakennelma. Laita jokaiseen kulmaan ylösalaisin käännetty jäätelötuutti linnantorniksi. Koristele kastikkeella ja karkeilla.

Vaihtoehto 3: Kuorma-autokakku

Tämä kakku teki minuun lapsena lähtemättömän vaikutuksen! (Samoilla synttäreillä opin vaatimaan kahden limsan sekoitusta ja puhaltamaan juomasta pillillä kuplat pois.)

Taas tarvitaan kaksi litran pakettia jäätelöä. Toinen kumotaan vadin toiseen laitaan kuormalavaksi. Toinen leikataan veitsellä kahteen osaan niin, että toiseen osaan jää 2/3 jäätelöstä ja toiseen 1/3. Isompi palikka nostetaan pystyyn ohjaamoksi, pienempi asetetaan makuullaan konepelliksi.

Keksit sopivat pyöriksi, ja Twix-patukat kuormalavalla näyttävät tukeilta. Karkkietuvaloja ei sovi unohtaa. Tarjoilu mahdollisimman pikaisesti ennen kuin auto sulaa.

Kirjoittaja on MT:n toimittaja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Valegratiini, arjen sankari

Ilmastonmuutos vie pakastushalut

Ensikertalaisen mustikkamuffinit onnistuivat sattumalta valitulla reseptillä