Kolumni

Elinvoimaiset metsät ovat tulevaisuuden avainnippu

Asiantuntijoiden mukaan tähänastiset käytännöt on arvioitava osin uudelleen, kun pitkän aikavälin keskiarvot muuttuvat ja sään ääri-ilmiöt lisääntyvät.

Parhaillaan elämäämme rajoittava kriisi on muistuttanut meitä siitä, miksi metsät ovat niin tärkeitä. Suomessa luontoon lähteminen on yksi parhaimmista sosiaalisen etäisyyden muodoista. Samaan aikaan Britanniassa neuvotaan, ettei maan harvalukuisiin metsiin mentäisi ruuhkan aiheuttaman tartuntavaaran takia.

Keski-Euroopan metsätuhot ovat surullista katsottavaa, kun kaarnakuoriaistuhot ovat ryöstäytymässä käsistä. Ilmastosta johtuva kuivuus kahden viime vuoden aikana on pahentanut tuhoja, jotka iskevät erityisesti vanhoihin, hoitamattomiin metsiin.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Myrsky kaatoi satojatuhansia kuutioita metsää ja katkoi sähköjä Pohjois-Pohjanmaalla

MTK:n Wallin: Euroopan komissio heikentää Suomen talouden kasvunäkymiä tunkeutumalla metsäpolitiikan tontille

Sääntelyä ei kannata pelätä

Liikenne poikki Mannerheimintiellä Helsingissä – Arviolta parisataa ilmastoaktivistia osoittaa mieltään Pikkuparlamentin puiston edessä