Metsänsä huonosti tuntevalle virheellinen tieto voi johtaa huonojen päätösten tekoon – metsävaratietoon luvataan parannusta - Kolumnit - Maaseudun Tulevaisuus
Kolumni

Metsänsä huonosti tuntevalle virheellinen tieto voi johtaa huonojen päätösten tekoon – metsävaratietoon luvataan parannusta

Yksilöllisten metsäsuunnitelmien teko on kahden ison toimijan mukaan vähentynyt jopa oleellisesti.

Tänä kesänä alkoi uusi laserkeilauskierros, joka tuottaa kolmiulotteista metsävaratietoa. Suomen metsien keilaus kestää kuusi vuotta eli se viedään läpi neljä vuotta tiukemmassa aikataulussa kuin aiempi kierros. Samalla keilaustarkkuus kasvaa kymmenkertaisesti. Toiveissa on, että muun muassa taimikoiden ja nuorten metsien tunnistaminen paranee.

Metsäkeskuksen tilaama laserkeilaus tuottaa puusto- ja kasvupaikkatietoa valtion varoin ylläpidetyn Metsään.fi-sovelluksen käyttöön. Tähän tietoon pohjautuvat myös muun muassa metsäyhtiöiden, metsänhoitoyhdistysten ja Otson laatimat tilakohtaisesti räätälöidyt metsäsuunnitelmat.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää

Saksan tahtiin, syteen tai saveen

Uusien tekniikoiden opettelu on keittiökokeilujen suola

Polttoaineveron tulevaisuus

Ilman ryijyjä kotini olisi alaston