Toimittajan kommentti: Joka investointi tervetullut koronan jälkeen – metsähankkeet toisivat lisäeuroja talouteen - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Kommentit

Toimittajan kommentti: Joka investointi tervetullut koronan jälkeen – metsähankkeet toisivat lisäeuroja talouteen

Tulevien investointien arvo näyttäytyy nyt paljon suurempana kuin vielä vuoden alussa.

Kun koronakriisi aikanaan helpottaa, ja tilanne alkaa normalisoitua, jokainen uusi investointi Suomeen on kaivattu. Siksi toivoa sopii, että Suomeen kaavaillut erilaiset sellutehdashankkeet näkisivät päivänvalon. Yksi tällainen on Finnpulpin biotuotetehdas, jonka toteuttamismahdollisuuksien selvittelyä yhtiö jatkaa Korkeimman hallinto-oikeuden kielteisestä ympäristölupapäätöksestä huolimatta. Jos yhtiö löytää mallin, jolla ympäristölupa olisi hankkeelle vielä saatavissa, voisi investointi tuottaa työtä, verotuloja ja vientieuroja, joille eittämättä olisi tarvetta tulevaisuudessa. Jokainen taloutta kasvattava euro näyttäytyy nyt arvokkaampana kuin vielä pari kuukautta sitten.

Metsäteollisuuden hankkeet ovat erityisen toivottuja, koska niiden kotimaisuusaste on perinteisesti korkea. Esimerkiksi paperiteollisuuden kotimaisuus­asteen on laskettu olevan yli 80 prosenttia ja puutuoteteollisuudessa sitäkin korkeampi.

Se tarkoittaa, että raha jää pyörimään Suomeen, koska niin raaka-aine kuin työ on kotimaista. Sen merkitys on suuri - etenkin aikoina, jolloin talouteen kaivataan uutta puhtia ja uskoa tulevaisuuteen.

Lue myös:

Finnpulp miettii keinoja muuttaa selluhankettaan niin, että se voitaisiin edelleen toteuttaa – "Ei hanke mihinkään ole hävinnyt"

Lue lisää

Koronakriisi lisäsi selvästi lemmikkien määrää, ja se näkyy Musti Groupin hyvässä tuloksessa

EU:n pöydissä ystävämaa tunnetaan

Talous palautuu pubien avauduttua

Ihmisten oma aktiivisuus ja toimiva kolmas sektori pelastivat koronakamppailun, kertoo tuore barometri