Monumentaalinen moka: Perussuomalaisten "tutkimus" vei koko puolueen outoon valoon - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Kommentit

Monumentaalinen moka: Perussuomalaisten "tutkimus" vei koko puolueen outoon valoon

Jukka Hankamäen kirjaa esiteltiin perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa maanantaina.

"Kun itse olin teini, olin sitä mieltä, että kouluun ei kannata mennä ollenkaan, jos siellä ei voi harrastaa seksiä muiden oppilaiden tai opettajien kanssa."

Kuulostaako arvokkaalta ja tietoa lisäävältä tutkimukselta?

Ote on Jukka Hankamäen julkaisusta "Totuus kiihottaa", jota perussuomalaiset kuvailivat maanantain tiedotustilaisuudessaan "filosofiseksi tutkimukseksi".

Kirjan julkaisi puolueen ajatuspaja Suomen Perusta. Tiedotustilaisuudessa kirjailija keskusteli puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ja työmies Matti Putkosen sekä Suomen Perusta -ajatuspajan toiminnanjohtaja Marko Hamilon kanssa.

Esipuheessa kiitellään perussuomalaisten puoluesihteeriä Simo Grönroosia.

Teos sisältää runsaasti törkeyksiä ja naisvihaa.

Julkaisu pyrkii mitätöimään raiskauksien ja seksuaalista häirinnän käsitteet kuvaten niiden kuuluvan heteroseksuaalisten miesten ja naisten "normaaleihin" sukupuolirooleihin.

Syyksi kirjoittaja perustelee, että "suuri osa naisista käyttäytyy kuin onnenpyörä, eli lupaa paljon mutta ei anna mitään".

Raiskauksen avioliitossa Hankamäki kuvaa täysin mahdottomaksi.

Hän neuvoo: "Homomiehenä rohkaisen heteroseksuaalisia miehiä ja poikia tuntemaan ylpeyttä seksuaalisuudestaan ja käyttäytymään aloitteellisesti kaikissa tilanteissa ja julkisissa tiloissa."

Tällainen teksti on kylmäävää luettavaa jokaiselle seksuaalista häirintää kokeneelle ja heidän läheisilleen.

Se on erityisen häiritsevää perussuomalaisessa kontekstissa, sillä puolue on kampanjoinut hyvin äänekkäästi maahanmuuttajien tekemiä seksuaalirikoksia vastaan esimerkiksi Oulussa.

Hankamäki on koulutukseltaan filosofian tohtori ja valtiotieteiden tohtori. Se ei tarkoita, että hänen kirjoittamillaan teksteillä olisi sinällään mitään tieteellistä arvoa.

Tutkimukseen kuuluvat olennaisena osana ulkopuolisen arviointi ja toistettavuus. Hankamäki käyttää runsaasti lähteinään omia kokemuksiaan ja blogikirjoituksiaan.

Arvioinnista jotain kertoo se, ettei edes julkaisija lukenut teosta ennen kuin oli liian myöhäistä.

Moka on niin monumentaalinen, että se asettaa sekä ajatuspaja Suomen Perustan että koko perussuomalaisen puolueen outoon valoon.

Lue lisää

Oppositio nihkeänä budjettiriihessä esitetyille työllisyystoimille ja turpeen verotuspäätökselle: "Ei suomalaisten asioita voi näin hoitaa"

Miten SDP, perussuomalaiset ja keskusta ajavat maaseudun asiaa? Näin puoluesihteerit kommentoivat MT-kyselyä

Paine puolueiden sisällä kasvaa

Perussuomalaisten vaalipäällikön murhan yrityksestä epäilty kaupunginvaltuutettu ei nauti Jyväskylän vastuuhenkilöiden luottamusta