Kommentti

Näin paistan pihvin – ravintolassa niiden tilaaminen tuntuu turhalta

Hyvää pihviä on vaikea pilata muuten kuin paistamalla tai suolaamalla sitä liikaa.

Rakastan pihvejä, vaikka syön lihaa muuten melko vähän. Puoliraa’an naudan­lihapihvin maku ja rakenne ovat yksinkertaisesti yksi herkullisimmista asioista jonka tiedän.

Syön pihviä hyvin harvoin ravintolassa, sillä pihvin paistaminen kotona on nopeaa, helppoa ja huomattavasti ravintolahintoja edullisempaa. Hyvää pihviä on vaikea pilata muuten kuin paistamalla tai suolaamalla sitä liikaa.

Pihvin valinnassa kannattaa pyytää apua palvelutiskiltä. Vakuumipakatut pihvit ovat usein takuuvarmoja, joten harrastuksen voi aloittaa niillä. Toisaalta ne ovat yleensä valmiiksi maustettuja, eikä suolaus ennen paistamista ole pihville paras mahdollinen vaihtoehto.

Pihvit kannattaa ottaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

Valurautainen paistinpannu kuumennetaan ja siihen lisätään voin ja öljyn seos. Pihvin pinta kannattaa ennen paistamista kuivata ja pihvit paistaa pienissä erissä.

Pannun pitäisi olla niin kuuma, että pihvin pinta paistuu heti kiinni. Rasvaa ei kuitenkaan kannata pannulla polttaa. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, noin minuutti per sentti.

Kypsyysastetta voi myös tunnustella. Mitä kovempi, sitä kypsempi pihvi.

Ison pihvin kypsennyksen voi viimeistellä uunissa, pienemmän nostaa suoraan vetäytymään. Kypsä pihvi maustetaan suolalla ja pippurilla.

Netistä löytyy pihvin paistamisesta paljon ohjeita ja videoita. Kannattaa kokeilla, en usko, että kadut.

Lue lisää:

Huippupihvejä tuotetaan Suomessa aivan tavallisilla lypsykarjatiloilla – kansainvälisesti palkittu liha löytää syöjänsä Euroopan huippuravintoloista

Lue lisää

Pihvikarjan kasvattaja kaipaa selkeyttä naudanlihaketjuun: "Tilakohtaisia valinnan mahdollisuuksia on liikaa, samoin eri rotuja ja kasvatusmalleja"

Eläintuotantoa paholaismaiseksi kritisoinut pappi: "Haluan pahoitella tuhansin anteeksipyynnöin sitä, että kolumnin kärki osoittautui suomalaiseen maataloustuottajaan"

Valtaosa suomalaisesta naudanlihasta tuotetaan maitotiloilla – tunnetko yleisimmät liharodut?

Huippupihvejä tuotetaan Suomessa aivan tavallisilla lypsykarjatiloilla – kansainvälisesti palkittu liha löytää syöjänsä Euroopan huippuravintoloista