Kommentti

Näin paistan pihvin – ravintolassa niiden tilaaminen tuntuu turhalta

Hyvää pihviä on vaikea pilata muuten kuin paistamalla tai suolaamalla sitä liikaa.

Rakastan pihvejä, vaikka syön lihaa muuten melko vähän. Puoliraa’an naudan­lihapihvin maku ja rakenne ovat yksinkertaisesti yksi herkullisimmista asioista jonka tiedän.

Syön pihviä hyvin harvoin ravintolassa, sillä pihvin paistaminen kotona on nopeaa, helppoa ja huomattavasti ravintolahintoja edullisempaa. Hyvää pihviä on vaikea pilata muuten kuin paistamalla tai suolaamalla sitä liikaa.

Pihvin valinnassa kannattaa pyytää apua palvelutiskiltä. Vakuumipakatut pihvit ovat usein takuuvarmoja, joten harrastuksen voi aloittaa niillä. Toisaalta ne ovat yleensä valmiiksi maustettuja, eikä suolaus ennen paistamista ole pihville paras mahdollinen vaihtoehto.

Pihvit kannattaa ottaa huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista.

Valurautainen paistinpannu kuumennetaan ja siihen lisätään voin ja öljyn seos. Pihvin pinta kannattaa ennen paistamista kuivata ja pihvit paistaa pienissä erissä.

Pannun pitäisi olla niin kuuma, että pihvin pinta paistuu heti kiinni. Rasvaa ei kuitenkaan kannata pannulla polttaa. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, noin minuutti per sentti.

Kypsyysastetta voi myös tunnustella. Mitä kovempi, sitä kypsempi pihvi.

Ison pihvin kypsennyksen voi viimeistellä uunissa, pienemmän nostaa suoraan vetäytymään. Kypsä pihvi maustetaan suolalla ja pippurilla.

Netistä löytyy pihvin paistamisesta paljon ohjeita ja videoita. Kannattaa kokeilla, en usko, että kadut.

Lue lisää:

Huippupihvejä tuotetaan Suomessa aivan tavallisilla lypsykarjatiloilla – kansainvälisesti palkittu liha löytää syöjänsä Euroopan huippuravintoloista

Lue lisää

Maailman viljelijäjärjestö WFO: Punainen liha ei kohtuullisissa määrissä olekaan terveysriski

Keppana Kellarin sisustuksessa ja olutvalikoimassa riittää ihmeteltävää – Liesjärven persoonallinen ravintola taitaa retrot pihviannokset

Söin täällä: Tässä ravintolassa pihvin voi valita mureuden, marmoroitumisen ja maun voimakkuuden mukaan – lihan alkuperä kerrotaan tilan tarkkuudella

Korona-aika on lisännyt suomalaisten jauhelihan ja siipikarjanlihan kulutusta