Kommentit

Rohkeasti Ranskaan

Antti Savolainen
Kommentit 25.11.2017

Suomalaisille hevosenomistajille Ranska on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto.

Ranskalainen raviurheilu tuntuu jääneen suomalaisille asianharrastajille ja ammattilaisillekin hieman etäiseksi. Suosittelen lämpimästi tutustumaan tarkemmin.

Ranskan raviurheilu on nimittäin paljon muutakin kuin marraskuusta helmikuuhun kestävä Pariisin Vincennesin radan talvimeeting. Silloin maan pääradalla kilpaillaan lähes joka päivä, huipennuksena Euroopan suurin ravilähtö, tammikuun viimeisen sunnuntain Prix d'Amerique.

Ranskassa ravataan ympäri vuoden ja ympäri maata. Ja kuten oheisesta artikkelista käy ilmi, palkintotaso on erittäin hyvä. Tiivistetysti voi sanoa, että ruohoradalla ajetaan kymppitonnin ykkösestä. Valmennusmaksut ja muut kulut ovat suunnilleen samaa luokkaa kuin täällä kärkipään valmentajilla. Kulutaso jää selkeästi alle Ruotsin vastaavan.

Ranskassa pärjää, kun hevonen jaksaa mennä, mutta siltä pitää myös löytyä pätkää. Tasavauhtisella junnaajalla ei siellä isoja lähtöjä voiteta.

Suomalaisille hevosenomistajille Ranska on erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto. Pitää vain olla riittävän hyvä hevonen ja ripaus ennakkoluulottomuutta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit