Kommentit

Arvaa alkuperä

Hanna Lensu
Kommentit 16.02.2018

Huonekalukaupoilla mööpelin alkuperän selvittäminen on työn ja tuskan takana.

Huonekaluketjujen alkuperämerkinnät ovat vuosikymmeniä elintarvikemerkintöjä jäljessä. Merkinnät ja ilmoitukset ovat varsinaisia viidakoita. Ani harvalla huonekaluja myyvällä kauppaketjulla on käytössään esimerkiksi "Valmistettu Suomessa" -merkintä.

Verkkokaupoista löytyy kyllä kaikilta yrityksiltä kohta "tuotetiedot" – joskin kaikkiin tuotteisiin niitä ei ole kuitenkaan kirjattu. Jotkut kotimaiset yritykset laittavat tähän kohtaan tiedon siitä, jos tuote on suomalainen. Tästä voi päätellä, että kun mainintaa ei ole, tuote tulee jostain muualta. Mistä? Mahtaako myymälän henkilökuntakaan tietää?

Samalla tavalla kuin ruuassa se ei ennen ollut sattumaa, ettei valmistusmaata haluttu kertoa, yhtä lailla huonekaluissakin se jätetään tarkoituksella kertomatta. Totuus ei edistä myyntiä.

Nykyteknologialla esittelysohvalla voisi helposti pyöriä ruudulla video siitä, miltä arkipäiväinen touhu valmistavalla tehtaalla näyttää. Suomalaisten kalustevalmistajien verkkosivuilta tällaisia esittelyjä löytyy. Olisivatko venäläiset tai kiinalaiset valmiita samaan?

Lue myös: Suomalainen sisustaa kotinsa tuontituotteilla

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT