Kommentti: Keppareista tuli kypsyyskoe - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Kommentit

Kommentti: Keppareista tuli kypsyyskoe

Hei ruuhkavuosien turruttamat, kasvakaa jo.

Kepparit ovat koko kansan kypsyystesti.

Vaikka ilmiö on saanut paljon positiivista huomiota, se on myös osoittanut meidän aikuisten olevan vielä aika keskenkasvuista porukkaa.

Etenkin Yhdysvalloissa keppareihin suhtautuminen harrastuksena muiden joukossa näyttää olevan mahdottoman vaikeaa. Aikuiset ihmiset puntaroivat verkossa onko kyse fetissistä, vitsistä vai liberaalien salajuonesta.

Hei ruuhkavuosien turruttamat, kasvakaa jo. Asioita voi ainakin nykyään tehdä, koska ne ovat hauskoja ja koska niissä voi kehittyä.

Sillä, juostaanko pallon perässä vai keppihevosen päällä ei lopulta ole mitään eroa.

Monia tuntuu pelottavan erityisesti se, että yli alakouluikäiset käyttävät mielikuvitusta.

Mielikuvitusta vaaditaan työelämässä jatkuvasti enemmän. Myös nykyiseen talousjärjestelmään sopeutuminen vaatii melkoista mielikuvitusta.

Vaan kun ihmiset keksivät keppareilleen nimiä ja luonteita, kyseessä onkin omituinen hullutus.

Tiedätkö, mikä on oikeasti hullutusta? Hullua on 15-vuotias venäläinen olympialaisten kultamitalisti kertomassa, kuinka hänellä ei ole yhtään ystävää.

Hullua ovat olympialaisiksi kutsutut satojen miljoonien arvoiset leikkikentät, jotka jäävät heitteille muutaman viikon käytön jälkeen.

Hullua ovat kaukalon laidalla vaanivat vanhemmat. Hullua on kadottaa itsetuntonsa, koska on pakotettu kilpailemaan muita vastaan ja hävinnyt.

Hullua on pakko olla hyvä.

Keppareiden kanssa voit olla hento, raskastekoinen, pitkä, vääräsäärinen. Oletko lajissa hyvä vai et – se on lopulta toissijaista.

Monelle tärkeintä on yhteisöllisyys, vaikka laji vaatii myös taitoa, kuntoa ja kanttia.

Edistyksellinen yhteiskunta tukisi keppariharrastajia. Onnelliset ihmiset ovat aina totista kilpaurheilua tärkeämpi päämäärä.

Lue lisää

Suojaako pneumokokkirokote koronan hengenvaarallisilta komplikaatioilta? – Olympiakomitean ylilääkäri: "Hyödyt ovat mahdollisia ja haittoja ei ole"

Keppihevosharrastajien ja Vermon raviradan välille syttyi raju riita, kun Vermo hankki keppihevosten MM-kisojen tavaramerkin: "Käy yhtä paljon järkeen kuin eskarilainen YO-kirjoituksissa"

Hevosurheilu jäi ilman valmennustukia – näin Olympiakomitea kommentoi

Voiko puhtaaseen huippu-urheiluun enää uskoa?