Kommentit

Sitä rennompaa ravia

"Näissä raveissa väki viihtyy vielä viimeisen lähdön jälkeenkin."

Kesä on raviurheilusta kiinnostuneen kulta-aikaa. Suurkilpailuja ajetaan lähes jokainen viikonloppu jossain päin maata. Mutta varsinainen aarre on kätketty pienempiin ympyröihin.

Pienet kesäradat ajavat useimmiten vain yhdet tai kahdet ravit per kesä. Ne ovat paitsi raveja, myös monen pikkupaikkakunnan kesäajan ykköstapahtumia. Rutiininomaisten ravikävijöiden lisäksi siitä rennommasta ravitunnelmasta saapuvat nauttimaan myös paikkakunnan kesälomalaiset. Näissä raveissa väki viihtyy vielä viimeisen lähdön jälkeenkin.

Radan puolella ajetaan kilpaa tosissaan, mutta muuttuvia tekijöitä mahtuu kokonaisuuteen paljon enemmän kuin tavallisissa iltaraveissa. Kuskeilta ja hevosilta nähdään välillä huomattavasti värikkäämpiä suorituksia kuin tavallisissa iltaraveissa.

Siellä grillimakkaran ja kahvin pikantissa tuoksussa tiivistyy pitkälti se, mistä raviurheilun ja muunkin urheilun seuraamisessa on lopulta kyse: yleisö saa nauttia pientä jännitystä aistien värikkäästä ja pääosin rehdistä kilpailusta. Moni tulee paikalle katsomaan, pärjääkö naapurin tai tutun hevonen. Ja vielä useampi, että eihän se vaan pärjää.

Kesäraveihin kannattaa raahata mukaan myös se kaveri, joka ei muuten raveissa käy. Pieni nostalgiatiraus ei tee pahaa kenellekään.

Minä aloitan kesälomani Halsuan kesäraveista sunnuntaina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Katso Ravilauantai: Forssan ravit TV:ssä klo 15:15

Katso lauantain ravit TV:stä klo 15:15 – hevoset vauhdissa sulalla radalla

Ravit palaavat Ylelle – näyttää tänä vuonna neljä ravitapahtumaa