Kommentit

Onhan pohjoinen hereillä?

Juhana Simula
Kommentit 15.08.2018

Pohjoisen investointi­ähkyä kannattaakin seurata tarkasti.

Metsä Group on jälleen suurten kysymysten äärellä. Investointi vaiko iso investointi? Jälkimmäistä tukisi tällä hetkellä sellun positiiviset näkymät erityisesti Kiinassa. Ässänä hihassa lepää metsäyhtiön arvokas kokemus Äänekosken onnistuneesta projektista.

Uusi tehdas olisi mielenkiintoinen hanke erityisesti Pohjois-Suomen metsänomistajille ja metsä­palveluyrittäjille. Mitkä investoinneista nyt sitten toteutuvatkaan, olisi puulle kovaa kysyntää. Oletettavasti myös alueen infraan saa panostuksia mahdollisesti toteutuvien hankkeiden myötä, sillä kiskoilla ja teillä ne puut kulkevat. Tämä voisi piristää myös muuta elin­keinoelämää.

Alueelle voisi syntyä jopa sellupohjaista tekstiili­teollisuutta, mikä korvaisi ympäristöä kuormittavaa puuvillateollisuutta. Mahdollisuuksia on monia, mutta suunnitelmat ovat yhä suunnitelmia.

Pohjoisen investointi­ähkyä kannattaakin seurata tarkasti. Nyt olisi tärkeää saada mahdollisimman paljon tietoa tarjolle, tiestöä remonttiin ja puuta pinoon. Vauhdista ei saa kuitenkaan sokeutua, sillä metsäkään ei kasva määräänsä enempää.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT