Kommentit

Rutiini syntyy kokeilemalla

Uusien raaka-aineiden kokeileminen hidastaa kauppareissua ja haastaa hermoja.

Kasvisruuan lisääminen arjen ruokavalioon on tällä hetkellä helpompaa kuin koskaan. On erinäisiä kasvispohjaisia proteiinivalmisteita ja läjäpäin kasvisruokakirjoja.

Vaikka olen jo muutaman vuoden ajan syönyt vahvasti kasvispainotteisesti, huomaan edelleen hämmentyväni uusien raaka-aineiden edessä.

Kaupassa kierrän kehää hyllyltä toiselle – missä ihmeessä linssit sattuvatkaan olemaan tässä kyseisessä liikkeessä? Kun vihdoin löydän oikean hyllyn, ovat pakkaukset vieraita. Huomaan heiluttelevani kikhernepakettia ilmassa. Ovathan nämä varmasti kuivattuja, vaikka sitä ei paketissa mainitakaan? Entä mitkä näistä linsseistä nyt ovat kypsiä?

Onneksi apuna on älypuhelin, jolla voi nopeasti tehdä kuvahaun sanoilla kypsät punaiset linssit. Heti löytyy oikea pakkaus helpommin, kun tietää minkä näköistä kapistusta on etsimässä.

Uudenlaisien ruokien kokeileminen tarkoittaa auttamattomasti sitä, että kauppareissulla kuluu aikaa huomattavasti kauemmin kuin automaattiohjauksella suoritetulla ostoskerralla. Myös keittiön kuivakaappeihin täytyy raivata lisää tilaa uusille asukkaille.

Toisaalta joka kerta ei tarvitse aloittaa aivan alusta. Kun kuiva­kaapista löytyy valmiiksi puoli pakettia kuivattuja linssejä, voi kokkaamisen aloittaa jopa ilman kaupassa käymistä.

Kukaan ei ole aloittelija ikuisesti. Seuraavalla kauppareissulla oikeat paketit löytyvät jo rutiinilla. Aivan kuten ne uudet kasvisruokareseptitkin.

Lue myös:

Kasvisruokakirjat pursuavat kauniita kuvia – katso kuinka paljon MT:n toimittajien kokkaukset muistuttavat esikuviaan

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Pavut poksahtelevat pahasti mahassa, silloin maapallo unohtuu

Raisio investoi 45 miljoonaa uuteen tuotantolaitokseen Raisiossa

Sitran ilmasto kestää lentämistä