Kommentit

Lapset, koirat ja hevoset

Maalle muutetaan pääsääntöisesti kolmesta syystä: lasten, koirien ja hevosten takia. Myös maalla jo asuvat ja isompaa tilaa etsivät tekevät sen edellä mainituista syistä. Ainakin kaksi viimeksi mainittua vaativat tonttia ympärilleen.

Moni pientä maatilaa tai vastaavaa etsivä törmää samaan ongelmaan. Myynnissä on mukavia taloja järkevään hintaan, mutta niiden ympäriltä on myyty pellot ja metsät pois. Sitten ihmetellään, miksi talo ei mene kaupaksi parin tuhannen neliön tontilla.

Perikunnille ja muille kiinteistöjen myymisestä kiinnostuneille voisi antaa vinkin, että miettikää toisenkin kerran, millaisella maa-alalla varustettuna panette talon myyntiin. Ja jos käytätte myynnissä välittäjää, valitkaa asiansa osaava ammattilainen.

Omakohtainen kokemus löytyy välittäjästä, joka kauppasi 12 hehtaarin kiinteistöä suht järkevällä hinnalla ja mielenkiintoisella sijainnilla. Kiskoin jo ostohousuja jalkaan, kunnes selvisi, että 12 hehtaaria ja 12 000 neliömetriä oli välittäjän mielestä sama asia.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MTK:n elinkeinojohtaja: "Maallemuuttajat toivotetaan maalla tervetulleiksi"

MT Virossa – Harjumaalla kehitetään pientilaa koko perheen voimin

Virolaisella pientilalla valmistetaan vuohenjuustoa ja jäätelöä – tulevaisuudessa saattaa päästä harrastamaan myös vuohijoogaa