Vennamon perillisistä tuli menestyvien viljelijöiden puolue - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Kommentit

Vennamon perillisistä tuli menestyvien viljelijöiden puolue

Niklas Holmberg: Sinisiä aikovat äänestää etenkin nuoret viljelijät

Sinisillä on ollut useimmissa mielipidemittauksissa vaikeuksia päästä edes virhemarginaalin yli.

MT:n viljelijägallup on poikkeus: Kantansa ilmaisseista viljelijöistä runsaat 3 prosenttia sanoo äänestävänsä Sinistä Tulevaisuutta huhtikuun eduskuntavaaleissa. Kannatus ei ole korkea, eikä lupaa vielä yhtään eduskuntapaikkaa. Perussuomalaisten kannatus on kymmenen prosenttiyksikköä korkeampi.

Sinisiä aikovat äänestää etenkin nuoret viljelijät sekä ne jotka kertovat tilansa kannattavuuden olevan erittäin hyvällä tasolla.

Perussuomalaisten viljelijäkannatus taas on selvästi korkeinta niiden parissa, jotka pitävät tilansa kannattavuutta erittäin huonona.

Erittäin hyvin tai erittäin huonosti kannattavia tiloja on vähän, joten tulokset ovat suuntaa antavia.

Timo Soinin esikuva Veikko Vennamo keräsi kannatuksensa maaseudun köyhiltä pientiloilta. Soini on jaksanut edelleen pitää ääntä vennamolaisuudesta ja "vanhan maalaisliiton" aatteestaan

Näyttää kuitenkin siltä, että Soinin puolue vetää nyt enemmänkin maaseudun nuoria ja hyvin pärjääviä yrittäjiä, kuin köyhyyttä ja kurjuutta valittavia tuottajia.

Lue lisää

Jari Lindström leimattiin duunarien pahimmaksi viholliseksi – irtisanottu paperimies nousi valtakunnan huipulle mutta ei ikävöi ministerikaudesta "yhtäkään päivää"

Simon Elo siirtyy kokoomukseen – "Olen tolkun oikeistokonservatiivi"

Kulmuni keskustan kannatuksen noususta: Tekemistä riittää korjausvelan maksamiseksi

Useat ehdokkaat saivat eduskuntavaaleissa laitonta tukea