Oscareiden näyttelijäehdokkaat ovat tänä vuonna vahvimmillaan - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Kommentit

Oscareiden näyttelijäehdokkaat ovat tänä vuonna vahvimmillaan

Parhaan naisnäyttelijän Oscar-palkinto menee todennäköisesti Glenn Closelle.

Tämän vuoden Oscar-gaala päätettiin järjestää ilman juontajaa. Suorassa lähetyksessä voi tosin tapahtua mitä vain – verkossa on levinnyt huhu, että koomikko-näyttelijä Whoopi Goldberg nousisi lavalle yllätyksenä.

Näyttelijäehdokkaat ovat tänä vuonna vahvimmasta päästä. Lady Gaga ja Glenn Close ovat ehdottomasti naisnäyttelijöistä puhutuimmat nimet. Parhaan naispääosan Oscar menee luultavimmin jälkimmäiselle, tosin Lady Gagalla on kuitenkin erittäin hyvät mahdollisuudet voittaa palkinto parhaasta laulusta.

Closelle on kertynyt vuosien varrella jo seitsemän Oscar-ehdokkuutta ja nyt näyttää siltä, että hän viimein voittaa palkinnon itselleen. Lady Gagakin on saanut ehdokkuuden aikaisemmin parhaasta laulusta vuonna 2016 dokumenttielokuvasta Uhka kampuksella.

Rami Malek on varma voittaja miespääosan esittäjistä. Freddie Mercuryn esittäminen oli ehdoton Oscar-suoritus. Malek on voittanut jo aikaisemmin monessa muussa palkintogaalassa parhaan miesnäyttelijän palkinnon, muun muassa Golden Globen ja Baftan.

Sivuosissa kilpailee myös hyvin paljon näyttelijöitä hienojen roolisuorituksien kera. Heistä on tavattoman vaikea ennustaa voittajaa, mutta miessivuosista Mahershala Ali on näillä näkymin vahvoilla.

Jääkäämme siis jännittämään hyvin erityislaatuista iltaa ja veikkaamaan mahdollisia voittajia.

Lue lisää

Komedia perunasta! Eturivin näyttelijöiden tähdittämässä elokuvassa lanseerataan pottua 1600-luvun Suomessa – katso teasertraileri

Suomen elokuvateatterit suuren uhan alla koronan takia – paikkakunnat vaarassa menettämässä oman elokuvateatterinsa

Elokuva-arvio: Häikäisevä Weathering with You säilyttää kauneutensa alusta loppuun

Elokuva-arvio: Jane Austenin romaaniin perustuva Emma on sokerinen ja korea kuin kasa kuppikakkuja