Kommentit

Kommentti: Ravistelevan raikasta

Tällaiseen tilaisuuteen pitäisi osallistua jokaisen raviurheilun parissa toimivan päättäjän.

Pääsin hiljattain seuraamaan varsin mielenkiintoista tilaisuutta. Jyväskylän ammattikorkeakoulun järjestämällä innovaatioviikolla sen ja Jyväskylän yliopiston opiskelijat purkivat kurssillaan antia tilaustyöstä, jonka toimeksi­antaja oli Vermon ravirata.

Kymmenkunta opiskelijaryhmää oli keskittynyt viikoksi pohtimaan raviurheilun kipupisteitä Vermon näkökulmasta: Miten saada nuoret ja lapsi­perheet innostettua raviurheilun pariin? Miten raviradan tiloja voisi hyödyntää? Mitä uusi teknologia voisi tuoda ravien piiriin? Miltä ravirata näyttäisi palvelualustana? Näitä pohtivat varmasti Vermon lisäksi muutkin alan toimijat.

Vaikka kyseessä oli ”vain” kurssityö, tulosten purku oli ravistelevan raikas kokemus.

Eri ryhmien kyselyjen vastaajamäärä vaihteli muutamasta kymmenestä lähes 300 vastaajaan. Myös ikähaitari oli vaihteleva, kuitenkin nuoriin painottuen.

Karkeasti yleistäen voi sanoa, että etenkin opiskelijoiden keskuudessa ravit yli­päätään oli lähes tuntematon tapahtuma. Myös informaatiota raveista ja Vermosta paikkana oli hankala löytää niin nuorten aikuisten ykköskanavasta sosiaalisesta mediasta kuin netistäkin.

Vermon toimitusjohtajan Heikki Häyhän ja kilpailupäällikön Miika Lähdeniemen kysyessä ahneesti lisää ja pyytäessä suoraa palautetta tuli mieleen, että tällaiseen tilaisuuteen pitäisi osallistua jokaisen raviurheilun parissa toimivan päättäjän. Olivatpa he sitten luottamustehtävissä tai palkkatöissä.

Lue lisää