Kommentti: Nykyajan hevoskasvattaja tarvitsee palveluita - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Kommentit

Kommentti: Nykyajan hevoskasvattaja tarvitsee palveluita

Ravihevoskasvattajan profiili on muuttumassa hitaasti, mutta varmasti. Muutaman ison kasvattajan rinnalla on perinteisesti ollut yhtä tai kahta tammaa omissa tiloissaan varsottava pienkasvattaja.

Nyt mukaan on tullut yhä enemmän ihmisiä, joilla ei ole omia tiloja käytössä. Samoin kimpassa kasvattaminen yleistyy. Tässä on selkeä markkinarako alan yrittäjille.

Hevoskasvatus ja etenkin -jalostus on pitkäjänteistä toimintaa, jossa lompsan pitää olla lyönnissä. Mutta sitäkin tärkeämpää on löytää luotettavat ja ammattitaitoiset yhteistyökumppanit. Tamma pitää saada asumaan ja varsomaan hyvään paikkaan. Seuraava askel on löytää hyvä varsanopettaja ja alkutaipaleen valmentaja. Jos taival ei jatku tämän valmentajan luona pohjatöiden jälkeen, pitää löytää mieleinen valmentaja kilpauralle.

Raviurheilussa on totuttu luottamaan viidakkorummun voimaan, mutta aika on muuttunut. Osaajien kannattaa mainostaa palveluitaan.

Yksi osa ammattitaitoa on myös viestintä asiakkaiden suuntaan. Puhelin on perinteinen keino, mutta muun muassa sosiaalinen media eli some tarjoaa helpon tavan yhteydenpitoon vaikka hevoskohtaisesti. Uuden polven asiakas haluaa tietää, mitä hänen hevoselleen kuuluu.

Lue lisää

Mikko Väisänen Vieremältä vuoden suomenhevoskasvattaja

Karjalan vanha tammalinja tuottaa menestyjiä Rasivaaran kupeella

Yksi keskeisistä oriasemista myynnissä – Kortteet etsivät jatkajaa

Eurooppa-tutkija kommentoi EU-sopua: "Hyvin tyypillinen piirre EU:n budjettineuvotteluissa on, että hyväksyntä ostetaan muutamalla kohdennetulla erillistoimella."