Kommentti

Kommentti: Pieni on kaunista

Mathildedal on osannut tuotteistaa pienen kylän matkailijoille.

Vietin viime kesänä Mathildedalissa yhden viikonlopun. Ihmettelin, miten hiljaista kylällä oli. Oli heinäkuun alku ja upea sää. Patikoimme järven ympäri, söimme satamaravintolan terassilla, yövyimme vanhassa majatalossa. Kylällä saattoi liikkua kävellen, kun etäisyydet olivat alle kilometrin joka paikkaan.

Toista oli kuulemma loppukesästä. Hesarissa oli ollut juttu kylästä, ja sen jälkeen tuli ruuhka. Parkkipaikkaa autolle joutui etsimään ja yösijat täyttyivät.

Tälle kesälle yrittäjät odottavat lisää vieraita. Vanhan tehdashallin juhlatila on varattu perhejuhliin viikonloppuisin kuulemma jo vuoteen 2021 asti.

Tällaisia pieniä kyliä on Suomessa paljon. Kun ne osaavat tuotteistaa tarjontansa ja paketoida sen helpoksi ostaa ja vielä markkinoida, niin tulijoita ainakin kesäisin riittää. Siihen suuntaan osoittavat nyt matkailun trendit.

Yhteen kylään eivät nimittäin kaikki mahdu.

Lue lisää

Suomalaiset tekivät kotimaassa koronasyksynä 7,3 miljoonaa yöpymisen sisältänyttä vapaa-ajanmatkaa – suosituinta oli mökkilomailu

Kivijärvellä uskotaan luontomatkailun tulevaisuuteen – uuden matkailualueen vetonaulana on yläilmoissa killuva niliaitta

Korona vei punkaharjulaiselta matkailutila Rantakatilta venäläiset vieraat – "Loppiainen on myyty aina loppuun, mutta nyt koko tila on käytännössä tyhjillään"

Vaateyrittäjän epävarmuus nousi koronakeväänä potenssiin sata, alihankkijoiden verkosto kantoi – "Vie ison stressin pois, kun tietää, että jokainen hoitaa oman tonttinsa"