Kuin modernissa Nuuskamuikkusen teltassa nukkuisi - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Kommentit

Kuin modernissa Nuuskamuikkusen teltassa nukkuisi

Maaseudun Tulevaisuuden toimittaja Laura Kuivalahti nukkui viime kesänä yhden yön Nesteen Nolla-mökissä.

Sain viime elokuussa viettää yhden yön Helsingin edustalle Vallisaareen pystytetyssä Nolla-mökissä. Kaksi ihmistä mahtui mukavasti majapaikkaan, jonka korkean katon alla ei tarvinnut ahtaanpaikankammoa potea. Yöpymistarvikkeet sisältävä reppu mahtui mainiosti sisälle, mutta vähänkin suurempien pakaasien kanssa joutuisi jo tekemään luovia sisustusratkaisuja.

Elokuussa yöt ovat jo pimeitä ja viileitä, ja lämmittimestä huolimatta peittoa sai kiskoa tiukemmin ympärilleen. Tilannetta ei helpottanut se, että iltapalaksi valmistetuista pasta-aterioista kohonnut vesihöyry jäi ikäväksi yövieraaksi.

Nolla-mökin suurin etu on ehdottomasti sen valtava ikkuna, joka Vallisaaressa tähysi kohti merta. Aamulla herätessä ensimmäiseksi silmät tavoittivat aaltoilevan meren ja luonnon rauhan. Tuntui kuin olisi herännyt Nuuskamuikkusen teltan modernimmassa versiossa.

Voisinko kuvitella majoittuvani Nolla-mökissä tulevaisuudessakin? Ehdottomasti! Entä voisinko ostaa sellaisen itselleni? Sitä pitäisi miettiä hieman tarkemmin.

Yhden yön pyrähdykselle minimökki on ihanteellinen, mutta säilytystilojen puute tekee jo viikonkin mökkireissusta hankalan sängyn alle tungettuine laukkuineen kaikkineen.

Iso ikkuna on ihana autiolla Vallisaarella, mutta esimerkiksi sukumökin pihaan pystytetyssä minituvassa kaipaisi jo vähän enemmän yksityisyyttä. Ompelutaitoiselle kolmiomaisten verhojen loihtiminen ei tietenkään liene ongelma.

Kevyistä ja tarpeen tullen siirrettävistä mökeistä voi olla kuitenkin iloa monissa kesäkodeissa. Kun sisarukset jälkikasvuineen valloittavat kesämökin aitat ja parvet, saattaa muutamalle ylimääräiselle nukkumapaikalle olla kysyntää.

Yksityisestä sviitistä saattaa tulla jopa kisailua, etenkin kun uudet nukkumapaikat eivät vaadi kivijalan muuraamista tai suureellisia mökkitalkoita.

Lue juttu Nolla-mökistä:

Paikalleen ihmisvoimin kannettava minimökki pyrkii nollaamaan mökkeilyn päästöt

Lue lisää

Nesteen liikevaihto romahti raakaöljyn hinnan mukana

Tiesitkö, ettei biojätteitä saisi kuljettaa mökiltä kotiin eikä varsinkaan heittää tunkiolle eläinten houkuttimeksi? Yllättävän moni mökkeilijä toimii vastoin lakia

Valtiovarainministeri Matti Vanhanen laskee: "Koronakriisin lasku on 133 euroa vuodessa"

Mökkikauppa käy kuumana – suurissa mökkikunnissa kesäkuussa jopa 75 prosenttia enemmän mökkikauppoja verrattuna vuodentakaiseen