Sekasyöjä vierastaa kasvispihvin suutuntumaa, kasvissyöjä jauhelihapihvin sattumia - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kommentit

Sekasyöjä vierastaa kasvispihvin suutuntumaa, kasvissyöjä jauhelihapihvin sattumia

Laura Kuivalahti: "Makumieltymyksiämme ohjaavat vahvasti tottumukset."

MT:n kasvispihvivertailun suurimmat oivallukset voi tiivistää kahteen kohtaan. Ensinnäkin einespihvi ei maistu kummoiselle ilman höysteitä, oli se sitten lihaa tai kasvista. Oma lukunsa ovat toki markkinoille rantautuneet niin sanotut premium-tason pihvit, mutta tässä testissä huomio käännettiinkin tällaisiin tavallisiin lätysköihin.

Toinen – ja ehkä jopa tärkeämpi – havainto on se, että makumieltymyksiämme ohjaavat vahvasti tottumukset. Kasvisruokaan perehtymättömän sekasyöjän suuhun kasvispihvin rakenne on uusi ja outo.

Kasvissyöjät taas kauhistelivat jauhelihapihvissä hampaisiin osuvia sattumia. Lihattoman kauden aikana nämä jauhelihapihvien yllätykset kun olivat ehtineet unohtua.

Pihvien makusteleminen ilman hampurilaisten muita aineisosia saattaa olla toki hieman epäreilua. Harva sitä hampurilaispaikassakaan tilaa pelkkää pihviä.

Jottei kukaan nyt käytä tätä testiä hyväkseen kasvisruuan lyttäämisessä (tai hampurilaisista kieltäytymisessä), haluan vielä palata hetkeksi burgereiden maailmaan.

Testipäivän päätteeksi kannoin kotiini paketin ylijääneitä kasvispihvejä. Kun pihvin asetteli sämpylän väliin juuston, tomaatin, salaatin, ketsupin ja hampurilaiskastikkeen kanssa, oli makuelämys aivan toisenlainen.

Maku saadaan monesti aivan muualta.

Eräs toimittaja myös totesi, että kasvispihvin rakenne on parahultainen, jos sen paistaa pannulla mikrolämmityksen sijaan. Ei siis kannata vielä haudata haaveita helpoista ja herkullisista kasvishampurilaisista kotioloissa.

Lue myös: Sopiiko kasvispihvi einesburgeriin? MT:n raati testasi

Lue lisää

Snellman irtisanoi lihataloa arvostelleen Sami Yli-Rahnaston tuotantosopimuksen – "On mahdollista, että sikatalous loppuu tilaltamme tähän"

Rukiinen hirviburgeri

Leivon Leipomo ja HKScan perustavat yhteisen Boltsi Oy:n suositun siemenpyörykän valmistamiseksi

Helsingin yliopisto tutki: Eläinproteiinin osittainenkin korvaaminen kasviproteiinilla tuo terveyshyötyjä