Kommentit

Pääministeri antoi Postin johdolle isän kädestä – sekään ei riitä oppositiolle

Antti Rinteen pitää nyt pelastaa oma jakkara, sillä oppositio vaatii pääministeriä itseään tilille.

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) tyytymättömyys postisotkuun näkyi tänään perjantaina jo naamasta. Rinne marssi perjantaina tiedotustilaisuuteensa ja löylytti Postin johdon perusteellisesti.

"Posti on toiminut vastoin omistajan tahtoa."

Postilakon aikana esiin nousseet epäselvyydet Postin omistajaohjauksessa kääntyivät Rinteen vahvan siipinaisen, omistajaohjausministeri Sirpa Paateron tuhoksi, kun hän joutui perjantaina eroamaan.

Nyt Rinteen pitää pelastaa oma jakkara, sillä oppositio vaatii edelleen pääministeriä itseään tilille. Orpon mielestä Paateron ohella myös Rinne on syyllinen sotkuun.

Rinteen oman jatkon kannalta on äärimmäisen tärkeää, että pääministeri pystyy erottamaan itsensä selkeästi postin työntekijöiden palkkojen ja työehtojen heikennyksistä. Sellaista politiikkaa demarien johtama hallitus ei voi tehdä, johan siinä omatkin alkaisivat haukkua.

"Työehtoja ei poljeta eikä palkkoja alenneta", oli Rinteen tiukka viesti tiedotustilaisuudessa.

Paateron lähdön lisäksi Rinteen pitäisi nyt tehdä riittävän näyttävät toimet, että usko johtajuuteen ei horjuisi enempää. Jos löylytys jatkuu, Postin hallitus vaihtuu jo ennen yhtiökokousta. Mutta riittääkö sekään?

Postin asiakkaiden kannalta poliitikkojen ja Postin johdon vääntö ei ole tuottanut ainakaan mitään hyvää. Kuljetukset ovat täysin sekaisin, kilpailijat raatelevat parhaita paloja pakettimarkkinasta, lakon jälkien korjaamiseen menee aikaa ja jo valmiiksi surkeassa alamäessä oleva kirjepostin määrä laskee entisestään.

Postilakon myötä entistä useampi jättää joulukortitkin laittamatta. Onhan meillä sentään some.

Loppukevennykseksi: Jussi Halla-ahon (ps.) ei taaskaan tarvitse tehdä kannatuksensa nostamiseksi mitään muuta, kuin istua hiekkalaatikon laidalla hissukseen ja antaa muiden puolueiden heitellä toisiaan kuravellillä.

Kirjoittaja on MT:n uutispäällikkö.

Lue myös:

Pääministeri Antti Rinne: Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero jättää tehtävänsä

Lue lisää